Reklam
  • Reklam
SÖZ BENDE
Rıdvan AKGÜN

Rıdvan AKGÜN

SÖZ BENDE

23 Ocak 2017 - 10:51

Anayasa değişikliği için “söz millette” denildi.

Evet mi, hayır mı? Belli değil ama sonuçta söz millete gidecek.

Bir tarafta cumhuriyetin kurulduğu günden bugüne kadar olan süreçte önemli olan 4 doğru temel taşına dokunulmadan anayasanın değiştirilmesi kısaca yeni bir sistemin meclisin çoğunluğu ile kurulması ve referandum için cumhurbaşkanına yollanması çalışması, diğer tarafta CHP ve HDP ortaklığı ile değişikliği öngörülen sistemi ‘rejim değişiyor’ diye vatandaşa duyurma ve yutturma politikası.

 

Bugünün yarından daha kötü olduğunu söylemek haddimize düşmez. Bilinmez ki belki yarın bugünden daha güzel olacak, 10 bin dolarda takılı kalan GSMH’ya göre kişi başına düşen milli gelirin sınırı belki de 15-20 bin dolara yükselecek.

 

Bugüne kadar cumhuriyeti kuran ve kurgulayan yabancı devletlerin gelecekte tüm hesapları çökecek. Millet kendi iradesiyle 3 kuruşa kendini satan, bedeni ve kimliği bizden ama ruhunu şeytana satmış bazı hain milletvekillerinden kurtulacak, adice yapılan transferler bitecek. 18 yaşını doldurmuş  genç beyinler TBMM’nin kapısından içeriye girebilecek.

 

Ortalık yangın yeri diyen parti liderleri belki de referandumdan sonra patronları tarafından usüle uygun bir şekilde demokratik teamüllerle görevlerinden azledilecek, yerlerine bir üst segmentte atamalar yapılacaktır.

 

Önümüzdeki 2 aylık ‘EVET’ ve ‘HAYIR’ süreci ülke için sıkıntılı olacaktır.

Türkiye üzerinde hesapları olanlar ellerini ceplerine atmışlar ve ‘HAYIR!’organizasyonlarına çoktan başlamışlardır.  Bunların aktörleri ve figüranları bellidir. Bu hesap başka bir hesaptır. Konu, ‘başkanlık meselesi’ değildir. Orta Doğu’da hesapları  olan diğer üniter devletler, bölgesinde etkin, güçlü ve iradeli dinamik bir Türkiye istememektedirler. Referandum sürecinde ülkeyi karıştırmak için yeni tuzaklar, yeni entrikalar devreye girecektir. Güvenlik güçlerimiz teyakkuzda olmalı ve bu süreç iyi yönetilmelidir.

Yurtdışından Türkiye’ye giren tüm yabancı basın ve ajan ordusu iyi takip edilmeli tüm yapacakları temaslar masaya yatırılmalıdır. Turist kimliği ile yurda giriş yapan, yabancı şirketlerde teknik heyet olarak hareket kabiliyeti bulan ve eylem yapan ajanlar ordusunun ilişki kurdukları şirketler de kontrol altına alınmalıdır.

 

Ya ‘HAYIR’ çıkarsa? 

Bu demokratik bir süreçtir, buna saygı duyulmalı ve her kesim görevini yapmaya devam edilmelidir. Milletin üzerinde başka bir irade yoktur.

Bu ülkede yaşayan her bireyin sandığa gidip “SÖZ BENDE” diye haykırması gerekir.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar