Reklam
  • Reklam
KOCAOĞLU GEMİCİKLERİNE KENDİ Mİ BİNECEK?
Rıdvan AKGÜN

Rıdvan AKGÜN

KOCAOĞLU GEMİCİKLERİNE KENDİ Mİ BİNECEK?

29 Temmuz 2017 - 16:55

İzmir körfezi ağlıyor.

Gelişmiş ülkeler denizden maksimum fayda sağlarken İzmir körfezinde zaten yetersiz istifade sağlayan halkımızın mağduriyeti devam ediyor.

İZDENİZ çalışanlarının demokratik grev hakkını kullanması ve bunun İzmir halkına yaşattığı sıkıntıyı bir türlü kavrayamayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu bu sorunun çözümü için neden masaya oturup makul ölçülerde sendika yetkilileriyle bir türlü anlaşamıyor.

Daha önce kompozit gemiler için gereğinden fazla ödeme yapıldığı iddiası dönemin Ak Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar tarafından söylenmişti. Gemilerin daha uygun fiyatlarla alınabilir tartışmasının yaşandığı ve gemiler gelmesine rağmen aylarca yanaşabileceği rıhtımın bile olmadığı İzmir gündeminde tartışma konusu olan 500 Milyon TL’nin üzerinde yatırım yapılan gemilerin boş yatması ulaşım için çile ve ızdırap çeken vatandaşlara rağmen sendika yöneticileri ile anlaşma sağlayamayan Kocaoğlu neden bu konuda bir çözüm bulamıyor. Araya uzlaşı sağlayacak insanları neden devreye sokmuyor?

İZDENİZ çalışanlarının bazı hakları istemesi demokratik olabilir. Peki ulaşım konusunda çaresiz kalan vatandaşın çektiği çilenin hesabını kim verecek? İZDENİZ çalışanları bir günde greve gitmedi. Bütün bu olacakları daha önceden bilen Kocaoğlu önceden tedbirler almadığı için vatandaşlarını neden mağdur ediyor?

Tramvay projesi adı altında sokakları yok eden, bazı otobüs güzergahlarını kafasına göre değiştirerek halkını perişan eden Aziz Kocaoğlu ne yapmaya çalışıyor? CHP’ye neden zarar vermeye çalışıyor?

Türkiye Denizciler Sendikası Genel Başkanı  Dr. Hasan PEKDEMİR’e sordum; “Neden anlaşamıyorsunuz ve insanları mağdur ediyorsunuz?”. Pekdemir, “Biz son olarak neler talep ettiğimizi ilettik, Sayın Başkanın bunu olumlu değerlendireceğini umuyoruz. Uzlaşmaya az kaldı” ifadesi İZDENİZ'de uzlaşıyı haftaya taşıdığı kesin.

Sendika ve Büyükşehir Belediyesi makul şartlarda anlaşarak İZDENİZ'de greve son verilmeli ve İzmir’de hayat normale dönmelidir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar