Reklam
  • Reklam
KAVURUCU SICAKLIKLARIN ARTMASIYLA UZMANLARDAN CEP TELEFONU UYARISI...

KAVURUCU SICAKLIKLARIN ARTMASIYLA UZMANLARDAN CEP TELEFONU UYARISI...

Diyarbakır'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı, cep telefonlarını da olumsuz etkiledi. Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş İnsanları Derneği (MOBİSAD) Diyarbakır İl Temsilcisi Abdurrahman Atlı, sıcaklık nedeniyle çok sayıda cep telefonun arızalandığı ve patladığı haberlerini aldıklarını belirterek, vatandaşlara uyarılarda bulundu.

06 Ağustos 2021 - 10:44

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı kentte, cep telefonlarını da etkiledi. Termometrelerin zaman zaman 40 derecenin üzerine çıktığı kentte, son bir hafta içerisinde teknik servisler yoğunluk yaşamaya başladı. Gün içerisinde sık sık cep telefonuyla konuşan vatandaşların ısınma ve ekran kapanma şikayetle servislere başvurduğu belirtildi. Uzmanlar ise vatandaşlara cep telefonu patlamalarını önlemek için kulaklıkla konuşmaları gerektiğini ve araçlarının ön tarafında telefonlarını unutmamalarını hatırlattı.  

MOBİSAD Diyarbakır İl Temsilcisi Abdurrahman Atlı, son günlerde hava sıcaklığının artması nedeniyle çok sayıda cep telefonlarının patladığı haberleri aldıklarını söyledi. Atlı, "Cep telefonlarını araçların içinde unutmamız gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Günde en az bir defa telefonu açıp kapattığımızda en azından kendini soğutmaya alır bu da bir önlem. Telefonlarımızı güneşten de korumalıyız. Artık herkesin elinde ve cebinde telefonlar var. Cep telefonunu direkt kulağa götürdüğümüzde daha çok risk artar. Kulaklıklar olması daha faydalı. Kulaklık taktığımızda telefonun ısısı yüzde 50'e kadar düşer. Kulağa temas ettiği zaman güneş ışınları görüyor ve ısınıyor, patlamaya da sebebiyet verebilir" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek