Reklam
  • Reklam
Apple, eski model iPhone kullanıcılarına 65 dolar ödeyecek

Apple, eski model iPhone kullanıcılarına 65 dolar ödeyecek

iPhone kullanıcılarının, eski model telefonların performansını kasıtlı olarak düşürüp bataryalarını yavaşlattığı gerekçesiyle Apple'a açtığı dava sonuçlandı. Mahkeme, Apple'ı 3 milyon iPhone kullanıcısına toplam 500 milyon dolar ödemeye mahkum etti. Apple, her bir kullanıcıya kişi başı 65 dolar ödeyecek.

17 Ağustos 2023 - 13:45

iPhone kullanıcılarının, yeni telefon alması için eski model telefonları kasıtlı olarak yavaşlattığı iddiasıyla Apple'e açtığı davada mahkeme kararını verdi. ABD mahkemesi, 3 milyon iPhone kullanıcısına kişi başı 65 dolar ödenmesine hükmetti. Apple'ın ödeyeceği toplam miktar 500 milyon dolar olarak açıklandı.

Tazminat ödemesi alabilecek kullanıcılar, ABD genelinde Ekim 2020'ye kadar başvuruda bulunmuş olan iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus veya iPhone SE sahipleri olacak.

Apple 2017 yılında eski iPhone modellerini bilerek yavaşlattığını kabul etmiş ve bu durum büyük eleştiri almıştı. Şirket, eskiyen bataryalardan kaynaklanan ani kapanma sorununu çözmek amacıyla işlemci performansını düşürdüğünü açıklamış olsa da, kullanıcılar yavaşlayan iPhone'lar nedeniyle bu açıklamayı yeterli bulmamıştı. Geçtiğimiz yıllarda, Apple önce Fransa tarafından 25 milyon euro ceza almış, ardından birkaç ülke daha şirkete ceza kesmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti