Reklam
  • Reklam
İZMİR’DE TALEP ÇOK FAZLA..

İZMİR'DE TALEP ÇOK FAZLA..

Aziz Kocaoğlu’nun, yerel seçimde aday olmayacağını açıklamasının ardından, CHP’nin İzmir’de yola kiminle çıkacağı merak edilirkenPartide İzmir koltuğunun talipleri arasında Genel Başkan Yardımcılarından ilçe belediye başkanlarına, vekilerden oda başkanlarına birçok kişinin adı geçiyor

03 Ekim 2018 - 09:12

CHP'de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun "31 Mart seçimlerinde aday değilim" açıklaması ile koltuk savaşı krızi yaşandı. CHP'li belediyeler içinde bütçesi en büyük belediye olan İzmir Büyükşehir'in başına geçebilmek için parti içinde büyük bir yarış başladı.

VEKİLLER SIRADA

15 yıl sonra Kocaoğlu'ndan boşalacak koltuğa adaylık için İzmir Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır, Tuncay Özkan, Tacettin Bayır, Murat Bakan, Atilla Sertel, Kani Beko, Bedri Serter, Mahir Polat, Ednan Arslan ve PM üyesi Erdal Aksünger'in isimleri konuşuluyor. Partinin 24 Haziran seçimlerindeki Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin de CHP'nin kazanma şansı yüksek olduğu için İzmir'den adayı gösterilmek istediği ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu'ndan bu yönde talepte bulunduğu ifade ediliyor. Öte yandan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ile CHP İl Başkanı Deniz Yücel'in isimleri de adaylık için geçiyor. Bu arada Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar ve İzmir'de yaşayan gazeteci Uğur Dündar'ın ismi de kulislerde dile getiriliyor. Karşıyaka Belediye eski Başkanı Cevat Durak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olduğunu açıkladı.

KADIN ADAY İDDİASI

Öte yandan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'i AK Parti'ye kaptırmamak için kadın aday göstermek istediği de konuşuluyor.

Kadın adaylar arasında ise İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli, İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke ve Sevda Erdan Kılıç, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Batı Anadolu Sanayici ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) Başkanı Seda Kaya Ösen ve İzmir eski Milletvekili olan Güldal Mumcu'nun adı geçiyor. Bu arada AK Parti'nin İzmir adayı olacağı konuşulan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener'in durumunun netleşmesi halinde CHP'nin de Ender Yorgancılar'ı aday yapabileceği iddia ediliyor.

'BU İŞLERE CENAZE KALKTIKTAN SONRA GİRİLİR'

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Karşıyaka eski Belediye Başkanı Cevat Durak'tan peş peşe büyükşehir aday adaylığı açıklamaları gelirken, birçok isim de bu koltuk için yeşil ışık yaktı. Bu açıklamalara Kocaoğlu'nun yakın arkadaşı olan İl eski Başkanı ve eski Milletvekili Alaattin Yüksel'den tepki geldi. Yüksel, "Piriştina öldüğünde de herkesin acısı tazeyken, 'ben adayım' diye çıkanlar olmuştu. Bu bizi çok üzmüştü.

O arkadaşların çoğu elendi gitti. Ama Aziz Başkan adaylığı ağzına bile almamıştı. Biz kendisini ikna ettik. Yani, cenazeyi kaldırdıktan sonra bu işlere girilir. Bu işin etiği, ahlakı bunu gerektirir" dedi.

VELİAHT BIRAKMAK OLMAZ

Alaattin Yüksel, Kocaoğlu'nun yeri için Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'i önereceği iddialarına "Aziz Bey'in herhangi bir isim önerme durumu yok. Yerine veliaht bırakır gibi olmaz" dedi.

ÖSEN: ADAYLIK DÜŞÜNCEM YOK

Kulislerde adaylık için adı geçen BASİFED Başkanı Seda Kaya Ösen, her seçimde adının gündeme geldiğini ancak böyle bir düşüncesi olmadığını açıkladı. Ösen, "Halihazırda süren görevlerim var.​ STK'larda çalışıyorum. Bu yönde bir teklif de gelmedi. Böyle bir talebim de yok" dedi. CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır ise afaki şeylerle konuşmak istemediğini belirtti. "Genel Merkez ile bu konuda görüşme yaptınız mı" sorusuna ise Sındır, "Bilmem" diye karşılık verdi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti