Reklam
  • Reklam
AK PARTİ ÜYELERİNDEN GÜLTEPE’YE..

AK PARTİ ÜYELERİNDEN GÜLTEPE'YE..

İzmir’de AK Partililerin ret oyu kullandığı imar planları CHP’li meclis üyelerinin oyları ile Konak Belediye Meclisi’nden geçti. AK Partili üyeler planın bölge halkına hiçbir faydasının olmayacağını söyledi

03 Ekim 2018 - 09:25

İzmir'deki çarpık yapılaşmanın en fazla olduğu semtlerden biri olan Gültepe için Konak Belediyesi'nin uzun süredir üzerinde çalıştığı imar planları belediye meclisi tarafından onaylandı. Çınartepe, Atamer, Millet, Murat, Trakya, Anadol u, Saygı, Mehmet Akif, Ulubatlı, Yirmialtı Ağustos, Yavuz Selim, Zeybek, Huzur, Boğaziçi ve Cengiz Topel mahallelerini kapsayan Gültepe Planlama Bölgesi için hazırlanan 1/100 bin ölçekli imar planı revizyonu, AK Partili meclis üyelerinin eleştirilerine sebep oldu. Yapılan eleştirilere yanıt veren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, gecekondularla dolmuş bir yeri yenilemenin zorluklarına değindi.

PEKDAŞ KARARLI

Boş bir alanı planlamıyoruz. Yaşamların sürdüğü, çoğunluğunun ruhsatsız olan bir yeri planlıyoruz. Biz göreve geldiğimizde Gültepe'de plan revizyonunu önümüze bir hedef olarak koyduk" dedi. İmar planlarıyla ilgili  konuşan Konak Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Tevfik Erdoğan ise, "Plan bütünlüğüne baktığımız zaman Gültepe halkı için beklenen imar planlarından uzak olduğunu, plan içinde çözümsüzlükler olduğunu görmekteyiz. Planın genelinde Gültepe bölgesinin topoğrafik genel yapısı göz önüne alındığında binalar yolun altında kalacak, bölgede çok çirkin bir görüntü ve yapılaşma olacaktır. Gültepe düz arazi olsa bile imar ada büyüklüğünden dolayı farklı imar yükseklikleri olacaktı. İmar planı notlarında belirtilen emsal değerlerinin adada uzun tren gibi konutlar oluşacağı ve deprem yönetmeliğinde cephe derinliği ve cephe genişliği sınırlandırıldığı göz ardı edilmiştir" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti