Reklam
  • Reklam
GENEL BAŞKAN İHTİYACIMIZ YOKTUR

GENEL BAŞKAN İHTİYACIMIZ YOKTUR

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır Kanal İzmir TV Politik Gündem'de Rıdvan Akgün'e özel açıklamalarda bulundu.

05 Temmuz 2018 - 14:57 - Güncelleme: 05 Temmuz 2018 - 15:27

Muharrem İnce'nin CHP'den yüksek oy almasını değerlendiren Sındır ''Partimiz Muharrem İnce'yi aday gösterdi. Partimizin ne kadar doğru bir karar verdiği ortada. Partimizin yıllardır yaptığı çalışmalar neticesinde Muharrem İnce yüzde 30'un üzerinde oy aldı. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve parti olarak yaptığımız çalışmalarında etkisi büyüktür.

Kurultaya gidilecek bir durum yok. Önümüzde yerel bir seçim var. Ankara, İstanbul, Bursa, İzmir gibi büyük şehirleri ve Anadolu'da yerel yönetimleri kazanmak istiyoruz. Bu yolda kurultay demek büyük zarar verir. Ülkemizin daha önemli meseleleri var. Kurultayın ön planda olmaması gerek. Bu kurultay konusundan bir an önce kurtulmamız gerekiyor.'' dedi.

 

TEK AMACIMIZ YEREL SEÇİMLER

Bu seçimde umutlarının arttığını kaydeden Sındır ''Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Muharrem İnce'nin aldığı oy her ne kadar seçimi kazanmasa da umudumuzu arttırdı. Burada sayın Muharrem İnce'nin partiden daha fazla oy alması kadar doğal bir şey olamaz. Muharrem İnce CHP rozetini çıkardı ve 81 milyonun Cumhurbaşkanı olacağını söyledi. Bu yüzden her kesimden oy aldı. CHP'den oy alması çok normal. Eğer Muharrem İnce yüzde 50'nin üzerinde oy alsaydı  şu anda kurultay söylemi olacakmıydı?  Hayır olmayacaktı. Biz şu anda Genel Başkanımız önderliğinde yerel seçimlere hazırlanmalıyız. Şu anda tek amacımız bu.'' diye ifade etti.

 

GENEL BAŞKAN İHTİYACIMIZ YOK

Kamil Okyay Sındır Genel Başkan tartışmalarıyla ilgili olarak da ''Partimizin bir Genel Başkan ihtiyacı yoktur. Tek ihtiyacımız güç birliği. Cumhuriyet Halk Parti'sini yukarıya taşıyacak bir güç birliği yapmamız gerekiyor. Bu olaylar şua anda AK Partiyi sevindiriyor. Adeta davul zurna çalıyorlar. Ancak biz güç birliği yaparak heveslerini kursaklarında bırakacağız.'' dedi.

 

ERKEN SEÇİME GEREK YOK

Yerel seçimlerin zamanında yapılması gerektiğini belirten Sındır ''Seçimlerin erkene almanın bir manası yok. Dedikleri şu soğuk havalarda seçim çalışması yapılmaz. Miting yapılamaz. Daha önce Mart ayında seçimler yapıldı. Şimdi mi sorun oldu. Seçimi erkene almak için öncelikle anayasanın değişmesi gerekiyor. Anayasanın da değişmesi için 400 milletvekilinin onayı gerekiyor. Bu durumda CHP onay vermeden bu yasa değişmez. Ancak erken seçim olursa en azından kayyum atanmış kayyumla yönetilen belediyeler, halkın seçtiği insanlar tarafından yönetilmiş olur. Eğer bize erken seçim ile gelirlerse buna itiraz etmeyiz. Seçime hazırız.'' diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek