Reklam
  • Reklam
VERİMLİ TOPRAKLAR SU İLE BULUŞUYOR

VERİMLİ TOPRAKLAR SU İLE BULUŞUYOR

02 Ağustos 2018 - 13:48

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Uşak'a 15 yılda toplam 6 milyar liralık yatırım yapıldı.

DSİ Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 15 yılda Uşak'ta 17 baraj ve 12 göletin yapıldığı il genelinde toplam 101 bin 980 dekar tarım arazisinin suyla buluşturulduğu aktarıldı.

Yapılan yatırımların toplam 6 milyar lirayı bulduğunun vurgulandığı açıklamada, Eşme ilçesinde ise 5 baraj, 7 gölet projesi geliştirildiği ifade edildi.

Eşme’de 1 baraj ve 2 göletin inşaatının sürdüğü, 2 baraj projesinin de planlama aşamasında olduğunun kaydedildiği açıklamada, Güllübağ ve İsalar barajları ile Dereköy, Ahmetler, Bozlar, Karacaömerli, Yaşilkavak göletlerinin işletmeye açılmasıyla toplam 6 bin 370 dekar arazinin suyla buluşacağı, proje aşamasındaki Konaklı ve Kocabey barajları tamamlandığında ise toplam 30 bin 550 dekar arazinin modern sulamaya kavuşacağı aktarıldı.

İlçedeki 5 baraj ve 7 gölet hizmete girmesiyle toplam 52 milyon 596 bin metreküp su tutulma kapasitesine ulaşılacağı, üreticilerin her yıl 27 milyon 895 bin lira daha fazla gelir elde edeceği ifade edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti