Reklam
  • Reklam
KÖPEĞİ YALADI, ADAM HASTANELİK OLDU!

KÖPEĞİ YALADI, ADAM HASTANELİK OLDU!

ABD'de Greg Manteufel isimli bir adam, kedi ve köpeklerden insanlara geçen Capnocytophaga Canimorsus bakterisi nedeniyle ölümle pençeleşiyor.

02 Ağustos 2018 - 12:54

ABD’nin Wisconsin eyaletinde yaşayan Greg Manteufel’in başına gelenler sosyal medyanın gündemine oturdu. Geçtiğimiz ay soğun algınlığı belirtileriyle hastaneye başvuran Manteufel’e hiç beklemediği bir teşhis konuldu.

Kanında yüksek derecede enfeksiyona rastlanan Manteufel’in önce bacakları, sonra kolları ve burnu septik şok nedeniyle morarmaya başladı. Doktorlar 48 yaşındaki Manteufel’in hayatını kurtarabilmek için bacaklarını kesmek zorunda kaldı.

Manteufel’in elleri ve burnunu kurtarmak için tedaviye devam edilirken, talihsiz adamda enfeksiyona sebep olanın Capnocytophaga Canimorsus adlı bakteri olduğu anlaşıldı.

Söz konusu bakterinin kedi ve köpeklerin salyasından insanlara geçtiği belirtilirken, Manteufel’in de köpek sahibi olduğu öğrenildi.

Adamın bu bakteriyi kendi köpeğinden mi yoksa başka bir hayvandan mı kaptığı henüz belli değil. Bakterinin bu tip bir komplikasyona yol açmasının nadir olduğu, ancak bağışıklık sistemi zayıf olan insanlarda riskin daha yüksek olduğu belirtildi.

Manteufel için bir yardım sitesinde bağış kampanyası da başlatıldı.

Son dakika: Önce bacakları sonra kolu ve burnu… Köpek sevdası bu hale getirdi!

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti