Reklam
  • Reklam
ÖZKAN’ IN ADAYLIĞINI İSTEMEYEN AZİZ KOCAOĞLU..

ÖZKAN' IN ADAYLIĞINI İSTEMEYEN AZİZ KOCAOĞLU..

Özkan’ın adaylığını istemeyen Aziz Kocaoğlu’nun sahaya İzmir Milletvekili Murat Bakan’ı sürdüğü, Bakan’ın da diğer partililerden bu konuda destek istediği öne sürülüyor

09 Ocak 2019 - 10:00

Yerel seçimlere sayılı günler kala özellikle İzmir'de aday krizi yaşanan CHP'de sular bir türlü durulmuyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın baskı ile bir adım öne çıktığı adaylık yarışında İzmir Milletvekili Murat Bakan isminin de Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve ekibi tarafından koz olarak kullanıldığı ileri sürüldü. Öte yandan eski milletvekili ve eski PM üyesi Mehmet Ali Susam'ın da adaylık yarışına girdiği kulislerde konuşuluyor.

ÖZEN, TEPKİ GÖSTERDİ

Seçimlere az bir süre kalmasına rağmen CHP'de İzmir adaylarının belirlenememesi nedeniyle parti içinde baş gösteren kavgalara Tire CHP Belediye Başkan Aday Adayı Yücel Özen, sosyal medya hesabından "birbirimize zarar veriyoruz, yapmayın" diyerek tepkisini ortaya koydu.

Yaşanan atışmaların ardı arkası kesilmeyince, Genel Merkezi'n İzmir adaylarını açıklama tarihini 17 Ocak'a alacağı iddia edildi. Ayrıca anketlerde aday bolluğu yaşanırken, adaylık için adı geçen milletvekillerine PM üyelerinin de karşı olduğu öğrenildi.

DESTEK İSTEDİ

Genel seçimlerde Aziz Kocaoğlu'nun kontejanından milletvekili olduğu bilinen ve 2018 yerel seçimlerinde de aynı şekilde 2. kez vekil seçilen Murat Bakan'ın isminin Büyükşehir adaylığı için konuşulmasının arkasında da yine Aziz Kocaoğlu'nun rolü olduğu iddia ediliyor.

Murat Bakan'ın da Kocaoğlu'nun yanı sıra, partide söz sahibi olan Aydın Milletvetkili Bülent Tezcan ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek'in de desteğini istediği CHP kulislerine en çok konuşulan konular arasında yer alıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti