Reklam
  • Reklam
İZMİRLİLERİN ÇİLESİ BİTTİ !

İZMİRLİLERİN ÇİLESİ BİTTİ !

İzmir’de 29 gündür süren İZBAN grevi, Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın araya girmesiyle 60 gün süreyle ertelendi. Kararın ardından grev pankartları söküldü ve seferler başladı. İzmirliler de bu kararla birlikte rahat bir nefes almış oldu

09 Ocak 2019 - 10:10

İzmir Banliyö Taşımacılığı Sistemi Ticaret A.Ş'ye (İZBAN) bağlı iş yerlerindeki grev, Başkan Erdoğan'ın aldığı karar sonrası 60 gün süreyle ertelendi. 6356 sayılı 'Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu'nun 63'üncü maddesi gereğince alındığı belirtilen karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararda "İZBAN'a bağlı iş yerlerinde Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası tarafından uygulanmakta olan grevin, şehir içi toplu taşıma hizmetlerini bozucu nitelikte görüldüğünden, 60 gün süreyle ertelenmesine karar verildi" denildi.

PANKARTLAR SÖKÜLDÜ

Grevin Başkan Erdoğan tarafından ertelenmesinin ardından İZBAN'ın Alsancak İstasyonu'na asılan grev pankartları sendika üyelerince söküldü. Personelin işbaşı yapmasının ardından saat 11.14'te seferler başladı. Alsancak-Çiğli ve Alsancak-Cumaovası yönünde belli aralıklarla yapılan seferlerin bugün normale dönmesi bekleniyor.

Krizin sona ermesi için devreye giren ve durumu Başkan Erdoğan'a ileten AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, "İzmir halkının kış şartlarında daha fazla eziyet çekmesine müsaade edemezdik" dedi. Zeybekci, "Grevin sona ermesi için sendika ile yapılan tüm görüşmeleri TCDD'nin verdiği yetkiyle İZBAN adına Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yürüttü. Önce yüzde 22, son olarak da yüzde 26 zam teklifine rağmen sendika, kendi önerisinde ısrar etti. Ne çalışanların ne de İzmir halkının mağdur olmasını istemediğimiz için bu süreye kadar sonuç alınmasını bekledik. Ancak grevin giderek uzaması ve mağduriyetin daha da büyümesi üzerine, devreye girmek zorunda kaldık" diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek