Reklam
  • Reklam
Ortadoğu’da flaş hamle! 3 ülke birden anlaştı

Ortadoğu'da flaş hamle! 3 ülke birden anlaştı

Rusya, ABD ve Ürdün, Suriye’nin güneyinde gerginliğin azaltılması ve çatışmaların durdurulması konusunda anlaştı.

29 Mayıs 2018 - 13:13

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov’un yaptığı açıklamaya göre; Rusya, ABD ve Ürdün, Suriye’nin güneyindeki ‘gerginliği azaltma bölgesi’ hakkında zirve yapılması yönünde anlaşmaya vardı.

İsrail Kanal 10 televizyonunun haberine göre de; Moskova ve Tel Aviv, Suriye'nin İsrail sınırındaki güney bölgelerinde kontrolün yeniden Esed güçlerine geçmesi konusunda anlaşmaya  vardı.

Haberde ayrıca sınır bölgelerinde, İran, Lübnan Hizbullahı ya da  herhangi bir yabancı birliğin yer almayacağı konusunda da mutabık kalındığı  aktarıldı. Ayrıca, İsrail'in Suriye içindeki eylem özgürlüğünü koruyacağı  kaydedildi.

Suriye rejiminin de söz konusu anlaşmayı onayladığı öne sürüldü.

Anlaşmada yer alan ülke yetkilileri, henüz konuya ilişkin resmi bir  açıklama yapmadı.

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman'ın, Rus mevkidaşı Sergey Şoygu ile İran'ın Suriye'deki varlığını görüşmek üzere çarşamba günü  Moskova'ya  gitmesi bekleniyor.

Hedef: İran'ın bölgedeki varlığı!

İsrail basınında, Rusya'nın, İran'dan Suriye-İsrail sınırındaki  güçlerini çekmesini istediğine ilişkin haberler yer almıştı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, pazartesi günü yaptığı  açıklamada, Suriye'nin güney sınırı bölgelerinde sadece Esed askerlerinin  bulunması gerektiğini ifade etmişti.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi de "terör tehdidi var oldukça ve Suriye hükümeti, İran'dan yardım  istedikçe ülkesinin, Suriye'de kalacağını" kaydetmişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti