Reklam
  • Reklam
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu: "Uzun dönem...

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu: "Uzun dönem ortalamalarına yakın yağış bekliyoruz."

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "İnşallah bugünden itibaren batıdan başlayarak doğuya doğru, yağış olmasını bekliyoruz"

13 Ocak 2018 - 14:53

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "İnşallah bugünden itibaren batıdan başlayarak doğuya doğru, önümüzdeki hafta da perşembe günü Güneydoğu'da da yağış olmasını bekliyoruz. Yaptığımız hesaplara göre ocak, şubat ve mart aylarında genelde uzun dönem ortalamalarına yakın bir yağış olmasını bekliyoruz." dedi. Eroğlu, yaptığı açıklamada barajlardaki doluluk oranının yaklaşık yüzde 30-35 arasında olduğunu söylerken bazı bölgelerde daha fazla olduğunu belirterek "Oralarda bir problem yok. Barajlardaki doluluk oranlarına baktığımızda İstanbul'da yüzde 65,8, İzmir'de yüzde 53,6 ve Bursa'da 45,5'i doludur" dedi.

İÇECEK SU BULAMAYACAĞIZ DİYE BİR ŞEY YOK

Yağışlar ve kuraklığa ilişkin bazı değerlendirmelerin olduğuna değinen Eroğlu, "Bazı kişiler, '2018'de içecek su bile bulamayacağız' diyerek vatandaşı tedirgin ediyor. Öyle bir şey yok. Biz bütün 81 ille alakalı uzun vadeli 30, 40, 45 yıllık eylem planları hazırladık." ifadelerini kullandı. Bakan Eroğlu, hiçbir şehri susuz bırakmamak için çalışmalar yaptıklarını aktararak, "Şehirlerde susuzluk problemi olmaz. Suyumuzun yüzde 74'ünü sulamada kullanıyoruz. Dolayısıyla çiftçilerimizin vahşi sulama yerine mutlaka yağmurlama ve damlama sulamaya dönmeleri gerekir. Biz kapalı sistem borulu sulama sistemlerini inşa ediyoruz. Tarlanın başına kadar getiriyoruz. Tarla içindeki sulamayı vatandaş basınçlı yağmurlama ve damlama ile yaptığı zaman suyumuz yeter. Ama vahşi salma sulama varsa hem toprağı tuzlandırır hem de suyumuzu ziyan eder" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti