Reklam
  • Reklam
MANİSA’YA YAKIŞIR PAZAR YERİ İÇİN İMZALAR ATILDI

MANİSA’YA YAKIŞIR PAZAR YERİ İÇİN İMZALAR ATILDI

Yunusemre Belediyesi, Türkiye’nin en güzel ve modern pazar yeri projesini hayata geçiriyor. Proje için yüklenici firmayla sözleşme imzalanırken; projenin yaklaşık bir yıl içerisinde tamamlanması öngörülüyor.

26 Şubat 2018 - 15:47

Yunusemre Belediyesi, Türkiye’nin en güzel ve modern pazar yeri projesini hayata geçiriyor. Proje için yüklenici firmayla sözleşme imzalanırken; projenin yaklaşık bir yıl içerisinde tamamlanması öngörülüyor.

a Yunusemre Belediyesi, Türkiye’nin en güzel pazar yerlerinden birisini daha ilçede hayata geçiriyor. Güzelyurt’ta yapımına başlanacak kapalı, modern, çağın şartlarına cevap verecek pazar yeri projesi için yüklenici firma NİMTAŞ ile sözleşme imzalandı. Başkanlık makamında gerçekleştirilen törene Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi,  Belediye Başkan Yardımcıları Ramis Şiyak, Can Mercül ve Mustafa Irmak, Manisa Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener, Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter, Fen İşleri Müdürü Fuat Balcı, Kentsel Tasarım Müdürü Vacide Elmalı ile NİMTAŞ A.Ş. yetkilileri katıldı.

40 YILLIK SORUN SONA ERİYOR

Törende konuşan Manisa Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener, kentin en büyük sıkıntılarından birinin Yunusemre Belediyesi ile sona ereceğini belirterek “Uzun zamandır beklediğimiz bir projeydi.  Manisa’da yaklaşık 30 – 40 yıldır ihtiyacımız olan eksiklik giderilecek. 1 yıl içerisinde Güzelyurt’a esnafımızın daha iyi koşullarda hizmet verebileceği, halkımızın daha iyi koşullarda alışveriş yapabileceği bir Pazar yeri kazandırılacak. Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi’ye çok teşekkür ediyorum. Başkanımız proje hazırlanırken bizlerin de fikirlerini aldı. Pazar yerlerinin Manisa’da bu şekilde modern yerlere kavuşması adına örnek olacaktır. Manisa halkımıza ve esnafımıza hayırlı olsun” dedi.

“MANİSA BU HİZMETİ YAPANLARI MİNNETLE ANACAKTIR”

Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter de modern pazar yerine kavuşmalarının kendilerini mutlu ettiğini ifade etti. Geriter yaptığı konuşmada, “Manisa’mızın bu makus kaderini yeni dönemde değiştirebileceğimizi düşünüyorum. Tüm halkımızı mutlu edecek proje dolayısıyla başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Böyle modern bir pazar yerine kavuşacak olmak bizleri çok memnun etti. Manisalılar, böyle bir hizmeti kazandıran kişileri memnuniyet ile anacaktır. Projede emeği geçen herkesi kutluyorum” diye konuştu.  

1 YILDA TAMAMLANACAK

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ise bir yıldan kısa bir süre içerisinde projeyi planladıklarını kaydederek şunları söyledi: “Hayırlı bir işe daha imza atıyoruz. Ekip arkadaşlarımız aylarca çalışıp güzel bir projeyi hayata geçirecek. Güzelyurt semtimizde Manisa’nın ilk ve çağdaş pazar yerini önümüzdeki 11 ay içerisinde yapmayı planlıyoruz. Çok farklı bir proje, altı otopark ve üzerinde de gençlik merkezinin olduğu sosyal alan ürettik. Böylece Manisalı’ya yakışır bir pazar yerini ilçemize kazandıracağız. Gerçek anlamda Türkiye’ye örnek olacak. Projeyle sosyal etkinliklerin yapılabileceği, iklim farklılıklarına karşı her türlü tedbirin alındığı, halkımızın en uygun şartlarda ve koşullarda hizmet üretebileceği bir ortamı sağlamış olacağız. Bu projenin finansmanını Yunusemre Belediyesi olarak biz yapacağız. Herhangi bir yerden bir destek bulunmuyor. Şehrimize güzel bir hizmet olacak. Firma yöneticilerimize ve işçi kardeşlerimize de kolaylıklar diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ve firma yetkilileri Güzelyurt Kapalı Pazar Yeri Projesi için sözleşme imzaladı.

PROJE HAKKINDA

Güzelyurt Mahallesine 8000 m² taban oturma alanına sahip kapalı pazar yeri yapılacak. Toplamda 30 bin metre karelik kapalı alana sahip proje bodrum katıyla beraber 4 katlı olacak ve betonarme prefabrik olarak yapılacak. Bodrum katında 140 binek ve 24 kamyonet olacak şekilde 164 araçlık otopark bulunmaktadır. Zemin katında 4300 m2 alana sahip pazar yeri ve 21 tane asma katlı dükkân bulunmaktadır. 1. katında 6800 m² pazar yeri ve zemin katla bağlantıyı sağlayan yürüyen merdivenler, ikisi yük asansörü olmak üzere 6 asansör bulunmaktadır. 2. katta 650 kişilik konferans salonu, gençlik merkezi, kafeterya, 4 sınıf, 4 atölye, sergi salonu, fuaye, etkinlik salonu bulunmaktadır. Zemin kattan pazaryerine 4 ayrı noktadan giriş yapılabilmektedir. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek