Reklam
  • Reklam
İzmir’deki beldelere 126 ’Alaçık’

İzmir'deki beldelere 126 'Alaçık'

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin köylerde düğün, pazar, yemek daveti ve her türlü sosyal etkinlik için kurduğu üst örtüler beldelerde beğenildi. 'Alaçık' adı verilen 4 metre yükseklikteki bu yapıların sayısı kısa süre içinde 126’ya çıktı.

26 Şubat 2018 - 15:24 - Güncelleme: 26 Şubat 2018 - 15:30

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Başkan Aziz Kocaoğlu’nun mahalleye dönüşen eski köyleri ziyaretleri sırasında sıkça karşılaştığı meydanların üstlerinin örtülmesi talebi üzerine yeni bir yapı modeli oluşturdu. 298 metrekare taban üzerine ve 4 metre yükseklikte inşa edilen üstü kapalı, yanları açık yapılar, köylerde beğenildi. Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların 'alaçık' adını verdiği bu yapıların sayısını 3 yıl içinde 126’ya çıkardı. Uygun yer gösterilmesi halinde köylerden gelen yeni taleplerin de süratle karşılanacağı bildirildi.

İzmir'deki uygun iklim koşulları nedeniyle yılın çok önemli bir bölümünde rahatlıkla kullanılan alaçıklar, köylerdeki düğün, taziye, hayır yemeği ve her türlü sosyal etkinliklerin yanısıra  pazaryeri ve depo olarak da değerlendiriliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 19 ilçede alaçık kurduğu mahalleler şunlar:

Aliağa: Karakuzu, Kalabak (2 adet),Yüksekköy. Bayındır: Havuzbaşı, Çırpı (4 adet), Ergenli, Hisarlık, Alankıyı, Çınardibi. Bergama: Ayvatlar, Bağalan, Çalıbahçe, Karalar, Çeltikçi, Örenli, Kırcalar, Durmuşlar, Katrancı, Süleymanlı, Okçular, Bozyerler, Çürükbağlar, Hacılar, Ilgındere, Kadıköy, Kıranlı, Armağanlar, Oruçlar, Göbeller, Tepeköy, İsmailli, Örlemiş, Yalnızev, Yeniler. Beydağ: Palatmutcuk, Çiftlik, Kurudere, Yağcılar. Buca: Kaynaklar (3 tane), Kırıklar. Dikili: Bahçeli, Katıralanı, Samanlık, Bademli, Kocaoba, Esentepe, Merdivenli, İslamlar, Çağlan, Deliktaş, Kızılçukur, Kıratlı, Yenice. Foça: Gerenköy, Ilıpınar, Kozbeyli, Bağarası, Yenifoça. Kınık: Bademalan, Bağalan, Mustaklar, Cumali, Karatekeli, Çanköy, Musacalı, Arpaseki, Örtülü, Ziraat Odası, Dündarlı, İbrahimağa, Kalemköy, Sucahlı, Balaban, Taştepe, Değirmencili, Yaylaköy. Karaburun: Küçükbahçe. Kiraz: Çanakçı, Çayağzı. Ödemiş: Hamamköy, Çamyayla, Kayaköy, Mursallı, Horzum, Maden İşleri Odası. Selçuk: Havutçulu, Ziraat Odası. Tire: Çiniyeri, Kireli, Kırtepe, Saruhanlı, Işıklı, Sarılar, Başköy, Yeğenli, Kurşak, Eğridere. Kemalpaşa: Damlacık, Ansızca, Kurudere, Sarılar. Seferihisar: Çamtepe, Orhanlı. Torbalı: Aslanlar, Özbey (2 adet), Şehitler, Taşkesik. Güzelbahçe: Çamlı, Payamlı, Yelki. Menderes: Karakuyu. Menemen: Ziraat Odası. Urla: Özbek, Bademler (5 tane), Nohutalan.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti