Reklam
  • Reklam
KURBAN BAYRAMINDAN SONRA ETLERİNİZİ UZUN ÖMÜRLÜ KORUYUN...

KURBAN BAYRAMINDAN SONRA ETLERİNİZİ UZUN ÖMÜRLÜ KORUYUN...

Kurban kesimi sonrasında dinlendirme ve saklama işlemi çok önemli. Eğer et doğru şekilde dinlendirilmez ve muhafaza edilmezse bazı sorunlar yaşanabilir. Peki kurban eti ne kadar dinlendirilmeli?

30 Temmuz 2021 - 16:37 - Güncelleme: 30 Temmuz 2021 - 18:08

Kurban eti kesilip sonra buzdolabında sıfır derece civarında tutulmalı. Ayrıca geniş bir tepside etin ısısının düşmesi için dinlendirilip havalandırılmalı. Böyle etin yüzeysel olarak kuruması sağlanarak etteki baktei oluşumu yavaşlatılabilir.

Et, kesimden sonra aynı gün tüketilmemeli. Çünkü sert olacağı için sindirimi de zor olabilir. Bu nedenle buzdolabında bir gün bekletilmeli. Parçalandıktan sonra da kullanılacak porsiyonlara ayrılıp buzdolabı poşetleri içinde buzdolabında en fazla 3-4 gün, derin dondurucuda ise -18 derecede en fazla 3-4 ay süre ile saklanmalıdır.

Dondurulan etler asla oda sıcaklığında çözdürülmemelidir. Etler bir gün öncesinden ya da akşam kullanılacaksa sabahtan buzdolabına alınmalı ve buzdolabında bekletilerek çözdürülme sağlanmalıdır. Ayrıca çözdürülen etler tekrar dondurulmamalıdır. Besin zehirlenmelerinin en önemli sebebi tekrar dondurulan etlerdir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti