Reklam
  • Reklam
Kremlin’den Türkiye açıklaması

Kremlin'den Türkiye açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Putin'in Türkiye ziyareti hakkında Kremlin'den açıklama yapıldı. Açıklamada, "İkili ticari-ekonomik ilişkilerin durumu ve gelişme perspektifi, özellikle enerji alanındaki ortak stratejik projelerin gidişatı ele alınacak. Suriye'de terörle ortak mücadele de dahil bölgesel ve uluslararası gündemdeki güncel konuların istişare edilmesi planlanıyor" denildi. Açıklamada, Putin ve Erdoğan'ın video-konferans yoluyla Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin temelini atacağı da vurgulandı.

02 Nisan 2018 - 13:16

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 3-4 Nisan'da Ankara'da özellikle enerji alanındaki stratejik projeler ile Suriye de dahil olmak üzere uluslararası gündemdeki konuları ele alacağı belirtildi.

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre Putin, 3-4 Nisan'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine Ankara'yı ziyaret edecek.

3 Nisan'da 7. Türk-Rus Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) toplantısının yapılacağı belirtilen açıklamada, "İkili ticari-ekonomik ilişkilerin durumu ve gelişme perspektifi, özellikle enerji alanındaki ortak stratejik projelerin gidişatı ele alınacak. Suriye'de terörle ortak mücadele de dahil bölgesel ve uluslararası gündemdeki güncel konuların istişare edilmesi planlanıyor" denildi.

LİDERLER VİDEO-KONFERANSLA AKKUYU'NUN TEMELİNİ ATACAK

Açıklamada, Putin ve Erdoğan'ın video-konferans yoluyla Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin temelini atacağı da vurgulandı.

PUTİN, ERDOĞAN VE RUHANİ İKİNCİ KEZ BİR ARAYA GELECEK

Kremlin, 4 Nisan'da ise Putin, Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani arasında Suriye konulu 2. üçlü zirvenin yapılacağını belirtti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti