Reklam
  • Reklam
Havuzun Başarılı İsmi Cengiz Altyalı

Havuzun Başarılı İsmi Cengiz Altyalı

Türk sporuna yaklaşık 30 yıldır başarılı yüzücüler yetiştiren başarılı antrenör Cengiz Altaylı havuzda birçok imkansıza imza attı.

02 Nisan 2018 - 12:39

İzmir Karşıyaka Yüzme Ve Su Sporları kulübü ile İstanbu'da kendi adına kurduğu Cengiz AltaylıYüzme Kulübü çatışı altınada bugüne kadar birçok yüzücü yetiştiren Cengiz Altaylı,havuzda gerçek bir başarı hikayesi ortaya koyuyor.

Kendisini adete yüzme sporuna adayan Altaylı yaklaşık 30 yıldır ünü ülke sınırlarını aşa başarılı sporcular yetiştirdi. İşini aşk ile yaptığını belirten ünlü hoca , yetiştirdiği sporcuların başarılarından duyduğu mutluluğun kelimerle ifadesiz olduğunu sözlerine ekleyen Altaylı ,doğuştan iki kolu olmayan Afganistan kökenli Abbas Karimi'yi Van'dan getirip yüzme sporuna kazandıran Cengiz Altaylı Karimi'nin çok özel bir sporcu olduğunu sözlerine ekledi.

Altaylı,''Bir antrenör sporcu ilişkisinden çok daha farklıdı onunla ilişkimiz.Çok azimli ve çalışkan bir sporcu.Hayallerinden vazgeçmeyen Abbas maalesef diplomatik sıkıntılar nedeniyle Türkiye'de vatandaşlık alamadı. Bu durumda ben de kendi imkanlarımı kullanarak Abbas'ı Amerika bir arkadaşımın yanına gönderdim. Şuan da orada çalışıyor. Meksika'da yapılan Engelli Uluslararası yarışta gümüş madalya alarak beni gururlandırdı''ded.

CUMHURBAŞKANI DESTEKLEDİ 

Cengiz Altaylı Abbas Karimi'nin başarısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük katkısının olduğunu belirterek ,''onun desteği olmasa Karimi kesinlikle bu başarıları sağlayamazdı'' dedi.

HAVUZ SAYISI ARTMALI

Cengiz Altaylı ,''İzmir yaşancak bir şehir ama yarışılacak bir şehir değil'' diyerek tepki gösterirken sporcularını çalıştırabileceği havuz sayısının çok az olduğunu söyledi. Altaylı,''Ege Üniversitesi Rektörlüğü'ne ve İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne teşekkür ediyorum. Üniversitenin kapalı olimpik yüzme havuzunu kullanıyoruz. İzmir'de yüzmeye gereken önem verilmiyor. Umarım İzmir'de de çalışabilceğimiz daha fazla havuz olur'' dedi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti