Reklam
  • Reklam
KARŞIYAKA BELEDİYE BAŞKANI DR. CEMİL TUGAY, MERAK EDİLEN TÜM...

KARŞIYAKA BELEDİYE BAŞKANI DR. CEMİL TUGAY, MERAK EDİLEN TÜM SORULARI YANITLADI

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil TUGAY, Kanal İzmir TV ve İzmir Haber Merkezi’ni bünyesinde bulunduran 3A Medya Grubu İmtiyaz sahibi Rıdvan Akgün’e konuştu. Başkan Tugay, Karşıyaka için merak edilen tüm soruları içtenlikle yanıtladı. Görev süresi içerisinde ilçenin tüm sorunlarını stratejik bir planla çözmeyi hedefliyoruz diyen Başkan Tugay, CHP İstanbul aday Ekrem İmamoğlu için "seçilmesi halinde çok büyük hizmetler verecektir" dedi.

09 Haziran 2019 - 19:15 - Güncelleme: 09 Haziran 2019 - 20:00

 

KARŞIYAKA BELEDİYE BAŞKANI DR. CEMİL TUGAY, “EKREM İMAMOĞLU’NUN KAZANMASI İÇİN GEREKEN DESTEĞİ VERECEĞİZ”

RIDVAN AKGÜN:  Seçilmiş ve mazbatası elinden alınmış İstanbul Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, “23 Haziran’da size güzel bir bayram hediyesi verecez, sağlıklı olun huzurlu olun mutlu olun, dikkatli tatil yapın; 23 Haziran’da mutlaka geri dönün” diyor. Peki siz CHP Karşıyaka Belediye Başkanı olarak İmamoğlu’na  nasıl bir destek vermeyi düşünüyorsunuz?

CEMİL TUGAY : Ekrem imamoğlu’nu izlerken ben de mutlu oluyorum 18 günde büyük işler yaptı seçilmesi halinde ülkemize çok katkıda bulunacaktır  bizler Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  mensubu yerel yöneticiler olarak bu duyguları bu gururu paylaşıyoruz en başta genel başkanımız sonra Büyükşehir Belediye Başkanımız milletvekillerimiz ve diğer ilçe belediye başkanlarımız bütün ilçe örgütlerimiz il örgütlerimiz olmak üzere zannediyorum bu pozitif enerjiden hepimiz etkileniyoruz, etkilenmiş bir şekilde hepimiz aynı ruhu taşıyoruz hepimiz bütüncül düşünüyoruz yani ülkemizdeki artık tartışmaların kutuplaşmaların bitmesini bir birlik ve beraberlik olmasını aslında ülkenin kalkınması için ekonomik sıkıntıların bir an önce giderilmesi için iç barış ve huzurun sağlanması için hepimiz bir şeyler yapmak istiyoruz ve bu amaçla da bu görevlerdeyiz tabi bu vesileyle bunları dile getiriyoruz ben de bu duyguları paylaşıyorum ve Ekrem İmamoğlu’na destek veriyorum aynı düşünce içerisindeyiz

İSTANBULA GİTMEYİ PLANLIYORUZ.

CEMİL TUGAY: Partimizin genel olarak bir kararı var eğer İstanbul il örgütü bizden destek talep ederse bu desteği vermeye hazırız bayramlaşma töreninde Cumhuriyet Halk Partisi İl Örgütü ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer ile aynı duyguları aynı düşünceleri paylaştık İzmir olarak her şeyimizle Ekrem İmamoğluna desteğe hazırız arkasındayız yanındayız ve parti genel merkezinden CHP Genel merkezinden ve İstanbul il teşkilatından görev bekliyoruz herhangi bir görev verirse de çalışırız ve her türlü yardımı yapmaya hazırız.

İstanbul’a gitmeyi düşünüyorum, şu birkaç gün içerisinde çalışmasını ve planını yapacağım burada amacımız kendi başımıza hareket etmek değil, İstanbul İl Örgütünün planına göre hareket etmek ve buna göre çalışma yapmak katkı koymak isteyen tüm vatandaşlarımıza ve partililerimize aynı şeyi tavsiye edeceğim. Kendi başımıza bir şey yapmak yerine bize verilen görevi yapmak daha mantıklı olacak.

BELEDİYE BAŞKANLIĞI MI?  DOKTORLUK MU?

Rıdvan Akgün: Sayın Başkan, ben şunu merak ediyorum size deseler ki belediye Başkanlığı mı? yoksa doktorluk mu? deseler hangisini tercih edersiniz Belediye Başkanlığı nasıl bir duygu, alışabildiniz mi?

CEMİL TUGAY: Vallahi şunu demek istiyorum doktorluk bir meslek tabi ki de Belediye Başkanlığı bir meslek değil bunları ayrı tutmak lazım bence Belediye Başkanlığı ulvi olarak daha fazla sorumluluk gerektiriyor,doktorluk daha farklı bir sorumluluk gerektiriyor; her ikisinde de yüksek sorumluluk var. Doktorlukta kişiye karşı sorumlusunuz ama Belediye Başkanı olduğunuz zaman Belediye Başkanı olduğunuz ilçenin ve beldenin ve kentin sıkıntılarıyla ilgili sorunları ile ilgili hizmetleriyle ilgili tüm sorumlulukları alıyorsunuz ve belirli bir hedefiniz var çok geniş bir alanda bir sorumluluk biraz daha fazla yöneticilik becerisi istiyor kolay ama aynı zamanda zor bir iş bunu yapabildiğiniz zamanda şunu söyleyeyim ben doktorluk disipliniyle yetişmiş, yaşamış ve bugüne gelmiş bir insanım insanlarla ilişki kurmak,  İnsanlarla ilgili sorumluluklarımızı yerine getirmek bizim en kutsal görevlerimizin başında geliyor oldukça deneyim sağlayan bir meslek doktorluk.  Belediye Başkanlığı da bildiklerimizi disiplinimizi ve tabii ki hizmetlerimizi yansıtabileceğimiz çok geniş bir alan 30 yıllık bir meslek yaşantısından sonra Belediye Başkanlığı görevine geldim yine yüksek sorumluluk olgusu üzerinde benim açımdan çok çabuk adapte olduğum bir görev olduğunun altını çizebilirim ama burada gerçekten pek çok durum ve insanı idare etmeniz gerektiren, bazen birazda dikkatli karar alma gerekliliği ve sorumlulu taşıyan öyle bir sağlam duruş gerektiren daha fazla kitleye hizmet vermeye çalışmasıyla bir görev anlayışı içerisinde çalışıyoruz daha güçlü bir vurgu var Belediye Başkanlığında yani doktorlukta bireye hizmet ederken ama Belediye Başkanlığında kitlelere hizmet ediyorsunuz daha fazla bir sorumluluk duygusunu taşımak zorundasını, yönetici duruşu var bunun gereğini yerine getirmeye çalışıyorum inşallah başarılı olacağız heyecanlıyım çalışmak istiyorum Belediye Başkanlığını seviyorum ve aslında şu Bayram Tatili benim isteğim değil ben hizmet etmek istiyorum. Keyifle halka hizmeti Hakka hizmet olarak bakıyoruz ben bunun kutsal bir görev olduğunu düşünenlerdenim amacım değerli Karşıyaka halkına güzel hizmet üretmek onların sorunlarını çözmek daha yaşanılabilir bir karşıyaka’ya hediye etmek istiyorum gece gündüz ben, ekibim.  Çalışma arkadaşlarım ve Karşıyaka halkıyla ve Karşıyaka’nın tüm sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte bunu başaracağız başarmak için buradayım bu görev bana verildi ve halkımız bana güvendi, oyunu verdi ayrıca çok teşekkür ediyorum halkımıza.

KARŞIYAKA’DA SURİYELİ VATANDAŞLAR VE DİLENCİLER

Rıdvan Akgün: Karşıyaka’da ne kadar Suriyeli var? Bir istatistik var mı elinizde bir araştırma yaptınız mı bayramlaşmak için ülkelerine gidenler oldu mu ?

CEMİL TUGAY: Karşıyaka’da Suriyeliler var ama fazla sayıda değil net rakamı bilmiyorum açıkça söylemek gerekirse birkaç mahallemizde var bildiğim kadarıyla ama çok fazla Suriyeli vatandaş Karşıyakamızda yok Örnekköy’de ve Cumhuriyet Mahallesinde birazcık var.

Rıdvan Akgün: Peki sayın başkan Suriyeliler denince bazen dilenen kadınlar çocuklar var bunlar Suriyeli mi? Özellikle trafik lambalarının önünde kırmızı ışıklarda bekliyorlar ve araçlardan destek istiyorlar bu konuda neler söyleyeceksiniz?

CEMİL TUGAY: Bazen dilenen insanlar var ama bunlar Karşıyaka’lı  değil zannediyorum Karşıyaka dışından geliyorlar bu  bahaneyle değerli izleyenlerimize Karşıyaka halkımıza şu mesajı vermek istiyorum şu kavşaklarda dilenen çocuklardan Karşıyaka’yı temizlemek istiyoruz. Lütfen onlara herhangi bir yardım herhangi bir para herhangi bir şey vermesinler bu çocuklar bir  sistemle çeteler tarafından Karşıyaka’ya getirildi duyumları alıyoruz.  Çocukları dilendiriyorlar çok yazık biz onlara para vermezsek onlar buradan gidecekler diye düşünüyorum bu çocukların istismarı devam edecek çeteler çocukları istismar ediyor bunada fırsat vermek istemiyoruz Karşıyaka belediyesi olarak bu kararı alıyoruz önümüzdeki günlerde dilencilere fırsat vermeyeceğiz, güzel ilçemiz karşıyaka’da Bunları özendirmemek için para vermemelerini istiyorum değerli halkımızdan… Küçük çocukları kucaklarına basıyorlar bir de yanlarında biraz yetişkin çocuklar duygu sömürüsü yapıyorlar bunlar maksatlı getirilip bırakılıyor Karşıyaka’ya duygusal  sömürüyle insanlardan para toplanmasını doğru bulmuyorum. Biz daha çağdaş bir Karşıyaka istiyoruz ve tabii ki insanların duygularının sömürüldüğü bir takım bir şeyler istenilmesine kısacası pek çağdaş bulmuyorum. Dilencilere para vermeyelim teşvik etmeyelim belirli bir merkezden yönetiliyorlar sosyal yardım ihtiyacı olan açlık veya kriz ne tür ihtiyacı olan varsa onları belediyeye yönlendirebilirler, İl Sosyal yardım müdürlüklerine yönlendirebilirler, İlçe Sosyal yardım müdürlükleri de var buralarda bir çok fırsat ve imkanlar var, Olanaklar var. Biz fakir ve aç olan insanları dışarıda bırakmayız devlet olarak ama istismar ediyorlar buna fırsat vermemek gerekir çocuklar üzerinden de para kazanan çeteler var hatta ben bu çetelerden bazılarının kavga ettiklerini bile gördüm. İki tane adamın burası benim yerim deyip kavga ettiğini gördüm, senin yerin benim yerim kavgası vardı; hatta satırla birbirlerine saldırdılar Karşıyaka yeni girne de oldu bu böyle ibretlik bir olaydı biz Karşıyaka Belediyesi olarak bunlara izin vermeyeceğiz. Zabıtalarımız buna müdahale edecek hiç affetmeyeceğiz bu konuda sayın vatandaşlarımızdan da mutlaka destek istiyoruz. Bunlara fırsat vermesinler.

İKİ AYDA MALİ DİSİPLİNİ SAĞLADIK

Ridvan Akgün : Göreve geldiğinizden bugüne iki aylık bir süre geçti ne tür farkları yarattığınız veya nelerden vazgeçtiniz göreve geldiğiniz zaman bir Karşıyaka Belediyesi yapısı vardı bugüne kadar her şey yürüyordu mevcutlardan vazgeçtikleriniz oldu mu? veya yaratacağınız bir fark var mı? veya mutlaka bir fark yaratmanız gerekiyor mu?

CEMİL TUGAY: Yani şöyle söyleyeyim en temel sorunun ne olduğunu düşündüğümüz zaman ben seçimden önce de bunu defalarca söyledim. Bir bütçe disiplinin var olduğuna inanıyordum. Karşıyaka Belediyesinin gelirlerini ve giderlerini kontrol altına almak ne zaman neyi nereye harcıyacağını bile anlayabilen, planlayabilen personel ödeme ve borç ödemelerini düzenli yapabilecek bir Belediye olmasını düşünüyorum. O açıdan bir mali disipline kavuşturmayı düşünüyorum. Şu anda Karşıyaka Belediyesi’ nde bir mali disiplini var artık nereye ne harcadığımızı biliyoruz daha önce bununla ilgili biraz kontrol kaçmıştı ama şimdi biz bunu başardık şimdi harcamalar dikkatli yapılıyor.Olabildiğince tasarruf yapıyoruz ama temel hizmetleri üretmeye devam ediyoruz. Halkımızın huzur ve mutluluğu için gece gündüz çalışmaya devam.Gereksiz olduğunu düşündüğümüz harcamaları yapmıyoruz, tasarrufa geçiyoruz, keyfi harcamalardan uzak duruyoruz; Gelirleri artırıcı önlemler aldık, Bu açıdan da bir mesafe bir yol kat ettik bundan sonraki dönemde de daha da iyi hale gelecek tabi yönetimsel de bir uyum Re-organizasyon önemliydi ben birer birer Başkan yardımcılarım benim müdürlerimi değerlendirdim bu konuda bir Re-organizasyonuna geçtik burada bazı değişikliğe giderek  görev değişikliği yaptık bu genel olarak tüm belediyelerde uygulanmıştır. Görev değişikliği kaçınılmazdı, bunu yapmak zorundaydık ve şimdi yeni organizasyonda yeni bir görev dağılımıyla hizmet üretme yolundayız. Amacımız hizmet üretmek ben biraz daha hızlı hareket etmiş olabilirim artık beklemenin bir zaman kaybı olduğunu  düşünerek biraz hızlı hareket ettim bu değişikliklerden sonraki süreçte yaşadıklarımıza baktığımızda şu güne kadar görevlendirme yaptım veya Şu ana kadar pişman olduğum bir şey olmadı Müdür veya Başkan Yardımcılarımda doğru karar verdiğimi düşünüyorum herkesi başarılı buluyorum.

 

Bundan sonraki dönemde de bu böyle devam edecek uyum çabası ve çalışması devam edecek. Düzenli toplantılar yapıyoruz, önceden gündemi belirliyoruz Karşıyaka için güzel hizmet projeleri üretiyoruz; ekibimle uyumlu çalışıyoruz zaten uyum sağlamayan arkadaşlar olursa çalışacak arkadaşlar da yola devam ederiz. Hizmet konusunda Bana uyum sağlayacak çalışma tempomuza uyum sağlayacak kısacası arkadaşlarla yola her zaman devam edeceğiz Müdürlerimizle Başkan Yardımcılarımızda standart hale getirdik toplantılarla takip ediyoruz. çalışmaları Karşıyaka’nın tüm sorunlarını çözebilecek hizmet üretebilecek yani iki ay içinde bunları düzelttik bunların sokağa yansıması olumlu olacak ve devam edecek.

VATANDAŞLARIMIZDAN GELEN TALEP VE İSTEKLERE KARŞI DUYARLIYIZ

İnsanların ilettiği şikayetlere karşı çok duyarlıyız bir an önce yerinde değerlendirip yapabileceğimiz şekilde en çok temizlik işleri ve zabıta konusunda en fazla gelen talepler onlara da anında cevap veriyoruz. Fen İşlerimiz ve Bahçeler Müdürlüğümüz halkın şikayetlerine anında cevap veriyor temelde bunlar var bunlar üzerinden hizmetler genelde yürüyor Kültür Müdürlüğümüz güzel çalışıyor kültür, sanat ve sporda keza aynı ve çok aktif çalışıyor arkadaşlarımız. Talepler ve şikayetler üzerine sorumlu ve yetkili arkadaşlar anında müdahaleleri yapıyorlar. Bütün arkadaşlarımız başarıyla işlerini yapıyorlar, onlara çok teşekkür ediyorum. Çalışma arkadaşlarımı başarılı buluyorum, daha da iyi hale geleceğiz sistemi bir oturtalım herkese görev düşecek etkinliklerimiz daha fazla artacak Karşıyaka halkımız daha huzurlu daha mutlu olacak amacımız bu, başka ne olabilir ki? çalışıyoruz. Yani şunu söyleyeyim bizim birinci hedefimiz öncelikli temel hizmetler ile ilgili en iyi şekilde yerine getirmek, Karşıyaka temiz bir yer olmalı; yollarıyla, kaldırımları ile olduğu gibi kalmamalı parkları bahçeleri iyi bakılmalı ve tabii ki zabıta hizmetleri açısından da Çarşılar pazarlar yeterince denetlenmeli orada düzen sağlanmalı bunu yaptıktan sonra yatırımların daha ileri düzeye çıkacak çıkacağına inanıyorum. Amacımız sürdürülebilir bir kaliteli yaşamı kontrol altına almaktır.

ASLINDA BÜYÜK HEDEF VE PROJELERİMZİ VAR

Önce görevimizi yapmak ve daha sonra da ihtiyaç olan yapısal konulara daha farklı bir zamanda geçilebilir şehir planlamasıyla ilgili yapacağımız çok şey var aslında bunları yakın bir zamanda ufak tefek örnekleriyle görmeye başlayacağız zaten insanlarımız farkında aslında çok büyük hedeflerimiz var, planlarımız var onu da söylemek lazım.Şu anda Karşıyaka’nın gündeminde olan projeler belki daha önceki dönemdeki ivmeyi baktığımız zaman onları kat kat katlayacak türden projeler bunun için iyi bir planlama projelendirme bundan sonra finansman sağlayıp ve bu konuyla ilgili Karşıyaka’mızın stratejik bir planı var yani güzel bir Karşıyaka ve insanlar karşıyaka’da yaşamak için büyük çaba sarf edecek çünkü güzel bir Karşıyaka yaratacağız hep birlikte.

MARKA ŞEHİR “KARŞIYAKA”

Rıdvan Akgün: Peki sayın Başkan, Karşıyaka’da böyle güzel projeler gayrimenkul fiyatlarında yükseltecek Karşıyaka’nın  Marka değeri daha da artacak anladığım kadarıyla böyle bir güzel Karşıyaka vaat ediyorsunuz herkes Karşıyaka’ya yerleşmeye çalışacak. Kira fiyatları artacak ,konut fiyatları artacak ,marka ve çağdaşlaşma açısında bir numaraya oturacaksınız. Böyle güzel bir Karşıyaka’da kim yaşamak istemez ki öyle değil mi? Mesela Seferihisar belediye başkanı iken Sayın Tunç Soyer “Citta Slow” markasıyla Seferihisar’ın katma değerini, marka değerini 20 misli artırdı yani çok yüksek bir katma değer oldu hatta bu konuda benim de oldukça fazla beyenatlarım oldu bir şehire bir katma değer oluşturulursa marka şehir olarak fiyatıda değeride artırıyor. İnsanlar zenginleşiyor.

BURS VERİRKEN ŞEHİT ÇOCUKLARIMIZA ÖNCELİK VERECEĞİZ.

Rıdvan Akgün: Peki sayın başkan şehitlerimiz var şehit çocuklarımız da var tabii ki bunlar için nasıl bir çalışma planlıyorsunuz?

CEMİL TUGAY: Vallahi insan söyleyecek söz bulamıyor gencecik evladını kaybetmiş şehit anneleri, babaları var Allah sabır versin şehitlerimize, Allah rahmet eylesin ,mekanları cennet olsun. Biz vatan ve millet olarak bunlara borçlu olduğumuzu çok iyi biliyoruz. Şehit ailelerinin yanlarında olmaya çalışıyoruz ,çocuklarına sahip çıkmaya çalışıyoruz. Burs verirken şehit çocuklarımıza öncelik vereceğiz sıradan olmayacak belediyemiz burs verirken şehit çocuklarımız kesinlikle öne alınacak onların Sosyal açıdan desteklenmesini sağlayacağız. Zaman zaman aktivitelerimize götüreceğiz etkinliklerimize götüreceğiz ,onları yalnız bırakmayacağız, ücretsiz bir şekilde hizmet verecez, psikolojik destekler verecez ;imkanlarımızı kullandıracak bir birim oluşturacağız. İnşallah ülkemizde hiçbir kimse şehit olmasın şehit anneleri ağlamasın bir gün öyle bir ülkemiz olsun ki biz de huzur ve mutlu bir şekilde yaşayalım istiyorum.

ANA OKULLARI ÜCRETLERİNİ DÜŞÜRECEK VE DAHA FAZLA ANA OKULU AÇACAĞIZ

Rıdvan Akgün: Efendim Karşıyaka Belediyesi olarak kendi imkanlarımızla özellikle Karşıyaka halkına indirim Jesti yapabileceğiniz bir projeniz olacak mı? Mesela, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer suda %10 indirim yaptı. Peki Karşıyaka Belediyesi olarak sizin de yapacağınız bir takım indirim halkın lehinde bir hareket olacak mı?

CEMİL TUGAY: Karşıyaka Belediyesi olarak yeni bir karar verdik. Ana okulu ücretlerini düşürme kararı aldık. Bizim  anaokulları ücretlerinin düşmesi için önümüzdeki meclis toplantısında önerge verecegiz. Onun dışında fiziksel konumu ve kreş ve anaokulu sayısını artırcağız , daha kaliteli daha çağdaş bir hale getireceğiz eğitim yuvalarına çevireceğız tabii ki maddi imkanlarımız elverdiği müddetce ama fiyatları düşürmeye öngörüyoruz.

PAZAR YERLERİNDE İŞGALİYE ÜCRETLERİNİ DÜŞÜRECEĞİZ

Pazar yeri işgal yerleri ile ilgili imkanlarımız elverdiği müddetce işgali ücretlerini düşüreceğiz. Bizim önümüzde en büyük sorunumuz ekonomik sorun kriz şu anda ciddi bir ekonomik kriz var. Vatandaşımız bu halinden memnun değil. Bunu hepimiz maalesef yaşıyoruz,  insanlarımızın sayısı arttı alım gücü düştü marketlerdeki fiyatlar yükseldi yiyecekten tüketim ürünlerinin diğer bütün hepsine zam geldi ,daha işsiz daha fakir bir toplum haline geldik bunun bilincinde hareket etmemiz Gerekir diye düşünüyorum.

MACERA PEŞİNDE KOŞMAYACAĞIZ

Belediye başkanları olarak başta kendimizi ve toplumu sıkıntıya sokacak maceralar peşinde koşmak yerine daha akıllı somut projeler ekonomik projeler üretmemiz gerekir diye düşünüyorum. en önemli görevlerimizden birisi insanlarımızın fakirliklerini yoksulluklarını olabildiğince destek olmak burada adaletli bir durum sergilemek diğer açıdan da belki yeni iş sahaları yaratmak için yeni iş modelleri yaratmak için çabalar göstermek biz işte bunlarla ilgili planlar projeler hazırlıyoruz, bir şeyler yapmak istiyoruz. Ekonomimizi biraz hareketlendirmek için bunlarla ilgili çalışıyoruz. Meslek edindirme kurslarımız olacak, turizme yönelik bazı projelerimiz olacak ,ilçemizde sanayi yatırımlarını artırmak ,bilişimle bir yazılımla ilgili altyapılar hazırlamak teşvik etmek… Yüksek teknoloji işlerle ve yatırımlarla çalışma yapmış olacağız ,teşvik edeceğiz öncülük edebiliriz diye düşünüyorum.

TURİZM POTANSİYELİMİZ YÜKSEK, YUNAN ADALARINDA TURİST ÇEKEBİLİRİZ

Aslında Karşıyaka’nın ciddi bir turizm potansiyeli var, bu turizim potansiyelini geliştirebiliriz bu çerçevede özellikle yunan adalarıyla biraz daha yakın olmayı  oradan daha fazla turist gelişini arttırabiliriz.  Giyim alışverişi için teşvikler yapabilir, destekleyebiliriz. Karşıyaka çarşımızın marka değerini katlayabiliriz. Yeni cazibe merkezi yaratacağız İzmir’e gelen turistlerin ziyaret edebileceği yeni yerler ve cazibe merkezini Karşıyaka’da oluşturmak istiyoruz. Bu tür planlarımız ve çabalarımız var. Beklenmedik süprizleri de sağlayabiliriz aslında önümüzdeki günlerde şu anda çok dile getirmek istemiyorum aslında…

DAHA TEMİZ, HALKIMIZIN MUTLU YAŞADIĞI BİR KARŞIYAKA YARATACAĞIZ

Rıdvan Akgün: Peki elinizde sihirli bir değnek olsaydı ne yapmak isterdiniz? Gelecek için hangi hayalleriniz var.

CEMİL TUGAY: Yani şöyle hiç birimizin elinde hiçbir zaman sihirli bir sopa olmadı olmayacakta onun için bu tür hayaller kurmak değilde neler yapabileceksek onu konuşmalıyız. Şunu biraz anlatmak isterim nasıl bir İzmir nasıl bir Karşıyaka nasıl bir Türkiye hayalimiz var derseniz yani aslında hepimizin özendiği gibi ikimizin gidip gördüğü kimimizin ekranlarda istediği özellikle gelişmiş ülkelerde izlediklerimiz gördüklerimiz çevreye saygılı, bol yeşil alanı ormanları olan, İnsanların birbirine saygılı olduğu ,denizleri temiz olan bunu hiçbir siyasetçi kendi çabasıyla halledemez bu ancak milletin uyanışıyla milletin birlik ve beraberlik içerisinde biz bu ülkeyi temiz bir ülke yapacağız ve düzenli birlikte yapacağız ve biz bu ülkeyi insanların birbirine saygı sevgi ilgi… Başta buna inanmamız gerekiyor yani bunu kesinlikle yaparız diye düşünüyorum. Ben bu çağrıyı önümüzdeki günlerde sık sık yapacağım, değişik vesilelerle bir değişik platformlarda yapacağım Karşıyaka’nın temiz bir yer olması için insanların yere çöp atmayı bırakması gerekiyor yani arabanın penceresinden çöp atan elindeki çöpü ulu orta yere bırakan insanların bundan vazgeçmesi gerekiyor, bunu yapmamaları gerekiyor yani her türlü yolu deneyeceğiz belki sokaklarda daha fazla çöp kovası olabilir, Olması lazım buna itirazım yok yani gerçekten iki adım ötesinde çöp kovası olduğu halde her yeri Çöplükmüş gibi düşünüp çöp atan insanları  ben kınıyorum ve yapmamalarını önemle rica ediyorum. İnsanlar bu alışkanlığı değiştirmezse biz ne kadar temizlersek temizleyelim Bununla başa çıkamayız Yani şimdi sahilde çok şikayet ediliyor Büyükşehirle beraber önlem almayı düşünüyoruz. İnsanların pervasızca ortalığa çekirdekleri atması elindeki poşetleri ve yiyecek artıklarını atmalari kabul edilebilir gibi değil bu ortamı hiçbir kimsenin özel kullanımına tahsis edemeyiz ve bu şekilde de zannetmemeleri gerekir sadece bir tür özel alanmış gibi görülmemesi gerekiyor. Bu ortam herkesin kullandığı bir alan bir de şu var sizin attığınız o pislik orada durursa ve temizlenmezse ve bazen temizlenemiyor bir sonraki gelişinizde o pislikte sizde yüz yüze kalırsınız bunun sonu kötü yani denizler pisletilmeyecek, parklar ,bahçeler, yollar, caddeler biz kirletilmeyecek insanlar bu konuda özenli davranacak. Bu bizim için basit bir istek, basit bir talep. Ne kadar uğraşırsak uğraşalım ama yinede başarılı olamayız halkımızdan istek gelmesi lazım 350 bin veya 360 Bin  insanın yaşadığı kentte yani herkes ortalığı böyle çok pisletirse yani belki gerçekten 50.000 tane temizlikçi gerekir temizlemek mümkün olmayabilir. Düşünün ki her gün her dakika bir yerleri temizlemek gerekir aksi halde buda mümkün değil. Lütfen çöpleri yere atmasınlar. Şimdi bir ülkenin temiz ve düzenli olması için insanların temiz ve düzenli olması gerekiyor yani bunu dile getirmek zorundayız, hep beraber bunu konuşmak zorundayız bu hatamızı düzeltmek zorundayız.

ZABITAMIZ ÇEVRE VE TEMİZLİK KONUSUNDA ÇOK HASSAS DAVRANACAK

Rıdvan Akgün: Sayın Başkan bence çok doğru bir noktaya değindiniz daha temiz bir Karşıyaka için hepimiz dikkatli olmalıyız.Hakikaten sokaklara baktığımız zaman vatandaş araçta bile giderken bir şeyler yiyor pencereden atıyor çöplerini.

CEMİL TUGAY:  Bu arada Rıdvan bey gerçekten insanlar yolda giderken elindeki poşeti veya çöpü direk yere atıyor. Bunu kabul etmek mümkün değil. Karşıyaka Belediyesi olarak  bu konuda tedbirler alıp zabıtamızı bu konuda yönlendireceğiz. Özellikle şehrimizi kirletenleri asla affetmeyeceğiz ve bu konuda da gereken neyse onu yapacağız, yasaların bize vermiş olduğu yetkileri de Sonuna kadar kullanacağız.

 

ÇOCUKLARIMIZA GÜZEL BİR GELECEK HAZIRLAMAK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ.

CEMİL TUGAY: Ben bayram mesajını özellikle çocuklar üzerinden de bir şey söyleyerek vermek istiyorum. Bizler zor çocukluklar yaşadık hayatımız gerçekten bu ülkede Türkiye Cumhuriyeti’nde kolay olmadı . Artık çocuklarımızın dünyanın diğer dış güzel ülkelerinde olduğu gibi huzur içerisinde güven içerisinde iyi eğitim alarak hiç sıkıntı yaşamadan yaşamasını diliyorum. Sıkıntıların sorunların da artık bitmesini diliyorum İnsanlarımızın artık bunun bitmesini diliyorum her kim her hepimizin gözünün bebeği olan çocuklarımızın güzel bir geleceğe sahip olması için temiz ve huzur içerisinde barış içerisinde yaşayabilmesi için çaba göstermesini diliyorum bu ancak çaba sarf edilerek ve itinayla çözülebilir bu mücadele etmeye değer bir şey bu mücadeleyi hep birlikte yapalım diyorum ve başarılı olalım ve ülke olarak bunu başarabilelim ve bunun keyfini yaşarız onurlu yaşarız çocuklarımız da bizi iyi hatırlar diye düşünüyorum.

BEN ÇALIŞMAYI ÇOK SEVİYORUM

Çalışma konusunda da müthiş bir motivasyonum var ve gerçekten çok yoğun tempolu bir çalışma sürecine geleceğimizi düşünüyorum beni her zaman Karşıyaka halkımız çalışıyor görecek hizmet, üretirken görücek gerçekten çok keyif alıyorum bana bu onuru yaşattıkları için tüm Karşıyaka halkına bana güvenip oyunu veren tüm vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum, sağlıklı, huzurlu, mutlu, sevgi dolu, aşk dolu, heyecanla, sabırla mutlulukla, en güzel günlerin halkımıza geçmesini istiyorum aslında bu tatili çok şey karşılamadım kendi aramda keşke keşke keşke o olmasaydı çok zaman kaybediyoruz yapılacak çok şey var diye düşündüm aslında ama diğer taraftan çalışanlarımıza dinlemesi gereken ihtiyaçları var bu yönden seviniyorum bayram bitti, full çalışmaya devam edeceğiz. Ben çalışmayı ve üretmeyi çok seviyorum.

 

                                                     

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Son bir haftada 63 terörist etkisiz hale getirildi
Son bir haftada 63 terörist etkisiz hale getirildi
Bakan Yumaklı: Türkiye'nin flora zenginliğine Bartın'dan 2 yeni bitki türü daha eklendi
Bakan Yumaklı: Türkiye'nin flora zenginliğine Bartın'dan 2 yeni...