Reklam
  • Reklam
Hırsız çetesi İzmir’de çökertildi

Hırsız çetesi İzmir'de çökertildi

İzmir merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonda, yağ, salça, alkollü içecek ve tekstil fabrikalarından çıkan kamyonları takibe alarak mola noktalarında çalan şebekenin elebaşının da aralarında olduğu 9 üyesi yakalandı

04 Mayıs 2019 - 14:59

 İzmir merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonda, çeşitli ürünlerin yüklü olduğu kamyonları çalan şebeke çökertildi, gözaltına alınan 9 zanlıdan 7'si tutuklandı.  

İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekipleri, Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde 180 bin, Çiğli'de 300 bin, Bornova'daki 2 olayda da yaklaşık 200 bin liralık alkollü içecek, yağ, salça ve tekstil ürünü yüklü kamyonların çalınması sonrası hırsızlıkların örgütlü bir şekilde yapıldığını tespit etti.

Çevredeki güvenlik kamerası görüntülerini izleyen polis ekipleri, çalınan kamyon ve tırlardaki HTS kayıtlarını araştırdı. Fabrikalardan çıkış yapan kamyon ve tırların kiralık bir araçla takip edildiği saptandı.

Söz konusu araçları kiralayan kişilerin bilgilerine ulaşan ekipler, hırsızlığı yapan şebeke üyelerini ortaya çıkarmak için soruşturmayı derinleştirdi.

Kimlik bilgilerine ulaşılan şüphelilerin yakalanması için teknik ve fiziki takip başlatılırken, zanlılar 6 ay süresince adım adım izlendi.  

İzmir merkezli İstanbul, Kocaeli ve Sakarya'da eş zamanlı düzenlenen operasyonda, şebekenin elebaşı olduğu iddia edilen Coşkun G. ile E.B, E.S, E.Ç, M.H, H.A, Z.K, H.M.Ç. ve M.Y. gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemleri sonrası adliyeye sevk edilen şüphelilerden H.A. ve E.B. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, diğerleri tutuklandı.

Firari 2 zanlının ise arandığı bildirildi.

- Piyasa değerinin altında satmışlar

Soruşturmada, şüphelilerin çalınan ürünleri nasıl sattıklarına dair ayrıntılara da ulaşıldı. 

Zanlılar, ifadelerinde, şebekenin elebaşı olduğu öne sürülen Coşkun G'nin, kendilerini finanse ettiği, kamyonları fabrikadan çıktıkları andan itibaren izlemeleri için de araç kiraladıkları itirafında bulundu.

Özellikle Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerindeki illerde alkollü içecek, yağ, salça ve tekstil fabrikalarından çıkan kamyonları takibe aldıklarını kaydeden bir şüpheli, çaldıkları araçları Coşkun G'ye teslim edip yükü indirdikten sonra boş kamyonları ıssız yerlere bıraktıklarını anlattı.

 

Kamyonları çalmak için özellikle şoförlerin istirahat saatini beklediklerine dikkati çeken zanlı, "Kamyon, şoförü tarafından dinlenme tesisi, kamyon garajı, park alanı gibi yerlere çekildikten sonra harekete geçiyorduk. Çalınan kamyondan alınan ürünleri, Coşkun G'nin, bağlantılarıyla eğlence merkezi, market, büfe gibi yerlere piyasa fiyatının altında toptan sattığını biliyorum. Bize de buradan payımızı verirdi." şeklinde bilgi verdi.

Öte yandan, Coşkun G'nin, İstanbul Tuzla'da lokantasının bulunduğu, aynı zamanda oto yıkama dükkanının olduğu belirtildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek