Reklam
  • Reklam
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan başkan yardımcısı sayısıyla...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan başkan yardımcısı sayısıyla ilgili açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 bakanın neden aday olmadığından, başkan yardımcısı sayısına kadar birçok konuya açıklık getirdi. Erdoğan, İnce'nin kendisine yönelik sözlerine de çok sert çıktı.

29 Mayıs 2018 - 11:31

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Habertürk TV yayınında, gündeme ilişkin soruları cevapladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muharrem İnce'nin CHP'deki durumuyla ilgili dikkat çeken değerlendirmelerde bulunurken, seçim süreciyle ilgili merak edilen sorulara da yanıt verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Bahçeli ile ortak miting yapılıp yapılmayacağı da soruldu.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o açıklamaları...

5 BAKANIN ADAY OLMAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 bakanın neden milletvekili adayı olmadığına ilişkin, şunları söyledi:

"Bu biraz da arkadaşlarımızın kendi tercihleri. Onlar farklı bazı düşünceler içerisinde de olmuş olabilirler. 'Siz aday olmayın', diye böyle bir danışıklı dövüş söz konusu değil. Gelecekte parlamento sayısı birçok şeyi de belirleyecek. Biliyoruz ki, parlamentodan kabineye alınacak olan arkadaşlar sebebiyle o sayı azalıyor. Çünkü parlamentodan istifade ederek kabineye eğer bakan alırsanız, onu kaybediyorsunuz. Nerede? Parlamentoda. Ağırlıklı olarak kabineyi nereden oluşturacaksınız? Daha çok dışarıdan oluşturacaksınız. Benim kafamdaki düşünce, parlamentodaki sayı çok önemli. Güçlü Meclis diyorsak, ikinci sloganımız güçlü hükümet. Güçlü hükümet diyorsak, o zaman güçlü hükümeti güçlü Meclisle oluşturacaksınız. Buradaki sayı bu bakımdan çok çok önemli. Halkıma özellikle istirhamda bulunuyorum. Eğer güçlü bir cumhurbaşkanı istiyorsanız, güçlü bir Meclise de ihtiyacımız var. Onun için AK Parti'yi, Cumhur İttifakı'nı da güçlü kılmanız lazım. Ak Parti eğer güçlü bir Meclis aritmetiği içerisinde yerini alırsa, o zaman şuna da inanacaksınız ki Cumhurbaşkanımız da o zaman çok çok daha güçlü olacaktır."

BAŞKAN YARDIMCISI SAYISI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başkan yardımcısı sayısının belirlenip belirlenmediğine ilişkin Erdoğan, "Anayasal düzenlemede de bu ortaya çıkmıştı. Bu bir olabilir, iki olabilir, daha fazla olabilir. Şu anda hedef burada bir ve ya iki başkan yardımcısı, bu işin ilk etabı." dedi.

BAHÇELİ İLE ORTAK MİTİNG

Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli ile seçim sürecinde bir ortak mitingin yapılıp yapılmayacağı sorusuna şöyle cevap verdi:

"Şu anda ben aslında arzu ederim. En azından 1-2 final mitingi müşterek yapsak isabetli olur diye düşünürüm. Ama tabii bu benim yalnız başıma vereceğim bir karar değil, bu konuda Sayın Bahçeli'nin de olumlu bir yaklaşımı olursa, müşterek 1-2 final mitingini, örneğin İstanbul- Ankara gibi yapma durumumuz olabilir. Arkadaşlar görüşüyorlar. Eğer karşı taraftan da olumlu bir cevap gelirse bu adımı da atarız."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Erdoğan: Halkla araya mesafe koymanın siyaset geleneğimizde yeri yoktur
Erdoğan: Halkla araya mesafe koymanın siyaset geleneğimizde yeri...
 Fidan, Ukrayna Meclis Başkanı Stefanchuk ile görüştü
Fidan, Ukrayna Meclis Başkanı Stefanchuk ile görüştü