Reklam
  • Reklam
CHP’li Polat’tan Soyer hakkındaki iddialara yanıt

CHP’li Polat’tan Soyer hakkındaki iddialara yanıt

CHP Bayraklı İlçe Kongresi’nde konuşan CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, bazı partililerin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yönelik mahalle delege seçimleri hakkında iddialarına yanıt verdi. Polat, ““Tunç Bey ile de ben bizzat görüştüm, kimsenin işiyle oynanmasıyla, terbiye edilmesine izin vermeyeceğini söyledi. 2023 seçim sürecinde Tunç başkanımız ile çalıştık, sanki 8’inci sırada çıkmaya çalışan bir milletvekili adayı gibi çalıştı” dedi.

11 Ağustos 2023 - 14:11

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bayraklı İlçe Kongresi’nde konuşan CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, kongrede konuşma yapan bazı partililerin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile ilgili iddia ve eleştirilerine tepki gösterdi. Polat, parti içi değişim tartışmalarına da değindi.

Haksızlık yapıyoruz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in mahalle delege seçimlerine müdahil olmadığını vurgulayan CHP İzmir Milletvekili Polat, “Ben mahalle delege seçimleri başladığında çıktım yüreklice bir şey dedim; ‘Her kim, birinin ekmeğiyle oynuyorsa karşısında beni bulur’ dedim. Tunç Bey ile de ben bizzat görüştüm, kimsenin işiyle oynanmasıyla, terbiye edilmesine izin vermeyeceğini söyledi. Seçimlerde hep beraber çalıştık. Belediye başkanlarımıza haksızlık yapıyoruz. İzmir adına İzmir’in hakkını savunmak zorundayım. 2023 seçim sürecinde Tunç başkanımız ile çalıştık, sanki 8’inci sırada çıkmaya çalışan bir milletvekili adayı gibi çalıştı” açıklamalarında bulundu.

Değişim mesajları

“Değişimle ilgili birkaç şey söylemek istiyorum” sözleriyle konuşmasını sürdüren Polat, “değişimi isteyen gençler olursa anlayabilirim, hayatın yaratıcısı kadınlar olursa anlayabilirim ama değişmemek üzere kendini değişime adamış olanları anlamam. Beş, altı dönemdir   görev yapacaksınız, sonra değişim isteyeceksiniz. Bu olmaz! Değişimi isteyecekse kadınlar ve gençler isteyecek. Bir de elimizi vicdanımıza koyacağız; genel başkan neyi eksik yaptı ya da hangimiz daha genel başkandan daha çok şey yaptık da değişim sadece genel başkan üzerinden konuşuluyor?” dedi.

Kim seçilirse emrindeyim

Mahalle delege seçimleriyle ilgili bazı partililer tarafından dile getirilen ‘hile’ iddiaları hakkında konuşan CHP’li Polat, “Çalışarak bir yere varabiliriz, alın teri akıtmadan başarı mümkün değil. Bizim seçimlerimizin hangi usul ve esaslarla yapılacağı bellidir. Burada, ‘Hile karıştı’ demek, başta ilçemizi, ilimizi ve genel merkezimizi töhmet altında bırakmaktadır. İtiraz mekanizmaları var. Parti sizi haklı buluyorsa seçimleri iptal eder.  Ben bu kongrenin tarafı değilim. İlçe başkanımız kim olursa olsun emrinde olacağım, örgütümün emrinde olacağım” ifadelerini kullandı.

Başarmak zorundayız

Örgüte seslenen Polat, “Bornova Belediye Başkanı ile dönem dönem ayrı düşebilirim ama onun da hakkını savunurum. Onunla da beraber çalıştık, Serdar başkanla da diğer başkanlarımızla da… Bizim başkanlarımız İstanbul, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları’ndan farklılardı. İzmir 1 milyondan fazla fark attı Erdoğan’a… Keşke her yer İzmir gibi olsaydı. Yiğidi öldürüp hakkını teslim edeceğiz. Gençlerimiz için, köylülerimiz için, her gün şiddete cinayete maruz kalan kadınlarımız için, çocuklarımızın geleceği için başarmak zorundayız. Burada kim başkan olursa olsun kucaklaşarak çıkacağız ve onun emrinde olacağım” diye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Erdoğan: Bağımsızlık ancak gençlerin azmi ve kararlılığıyla korunabilir
Erdoğan: Bağımsızlık ancak gençlerin azmi ve kararlılığıyla...
Maduro, Türkiye'yle imzalanmış  anlaşmayı canlı yayında onayladı
Maduro, Türkiye'yle imzalanmış anlaşmayı canlı yayında...