Reklam
  • Reklam
BÜYÜKŞEHİRLERİN SEÇİM SONUÇLARI...

BÜYÜKŞEHİRLERİN SEÇİM SONUÇLARI...

Büyükşehirlerde kaybedenler ve kazananlar...

25 Haziran 2018 - 16:46 - Güncelleme: 25 Haziran 2018 - 17:09

İstanbul, Ankara, İzmir ve 27 büyükşehir... En yüksek seçmene sahip olan 30 büyükşehirin 23'ü, 24 Haziran seçiminde Recep Tayyip Erdoğan'a destek çıktı. 4 büyükşehirde Muharrem İnce öncülük ederken, 3 büyükşehirde HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş ipi göğüsledi.

Seçmen sayısı 9 milyon 154 bin 335 olan İstanbul'da gülen taraf mevcut Cumhurbaşkanı Erdoğan oldu. Erdoğan oyların yüzde 50'sini alırken İnce ise yüzde 36'ya kadar yükseldi.

Milletvekili dağılımında ise AK Parti'nin vekil sayısı 43'e düşerken. CHP ve MHP vekil sayısını korumayı başardı. HDP vekil sayısını 12'ye yükseltirken, yeni kurulan İYİ Parti, İstanbul'dan 8 milletvekilini meclise sokmayı başardı.

İZMİR'DE İNCE, BAŞKENT'DE ERDOĞAN

Ankara'da AK Parti 15, CHP 10, MHP 5, İYİ Parti 5 ve HDP'nin ise 1 milletvekili çıkardığı öğrenildi.Başkent'de de 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçiminde tercih Erdoğan oldu. Erdoğan, oyların yüzde 51'ini alırken, İnce yüzde 36'sını, Akşener yüzde 9'unu kaptı. 

Muharrem İnce ise İzmir'de oyların yüzde 54'ünü sahiplendi. Recep Tayyip Erdoğan yüzde 32 oy alırken, Meral Akşener ve Selahattin Demirtaş ise İzmir seçmeninden yüzde 6 oy aldı. İzmir'de CHP ve AK Parti milletvekili sayısını korudu. İYİ parti ise 2 adayını meclise sokmayı başardı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti