Reklam
  • Reklam
Bugün Türkiye kendi otomobilini hamdolsun dünyaya takdim etti

Bugün Türkiye kendi otomobilini hamdolsun dünyaya takdim etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün Türkiye kendi otomobilini hamdolsun dünyaya takdim etti. Yıkmanın, engellemenin değil, ülkemize yeni eserler kazandırmanın gayretindeyiz." dedi.

27 Aralık 2019 - 20:50

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yıkmanın, engellemenin değil, ülkeye yeni eserler kazandırmanın gayretinde olduklarını belirterek, "Bu mücadelemize destek veren herkese gönlümüz de kapılarımız da sonuna kadar açıktır. Ülkemizin geleceğine dair tek bir hedefi, sevdası, umudu dahi olmayan vizyonsuzların bizi engellemesine fırsat vermeyeceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gebze'de gerçekleşen "Bilişim Vadisi"nin resmi açılış töreni ile yerli otomobilin tanıtıldığı "Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Yeniliğe Yolculuk Buluşması" programının ardından, Hereke'ye geçti. 

Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar Hereke Halı ve İpekli Dokuma Fabrikasını ziyareti öncesinde Cumhurbaşkanlığı otobüsünden halka hitap eden Erdoğan, katılımcıları selamladı.

Vatandaşların coşkuyla karşıladığı Erdoğan, "Kocaelispor bir üst lige çıkıyor diye mi böyle yapıyorsunuz? Maşallah açık ara gidiyorsunuz. Kocaelispor bu sene işi bitiriyor, öyle gözüküyor. Tebrik ediyorum." diye konuştu.

Bugün Türkiye'nin kendi otomobilini dünyaya takdim ettiğini dile getiren Erdoğan, Bilişim Vadisi'nde tören yapıldığını anımsattı.

Erdoğan, İsmail Kahraman'ın TBMM Başkanıyken Cumhurbaşkanlığı Külliyesine halı siparişi verdiğini, Hereke Halı Fabrikasında dokunan halının 1,5- 2 ay kadar önce de teslim edildiğini belirterek, 108 metrekare olan halının el işleriyle ağırlıklı olarak kadınlar tarafından dokunduğunu anlattı.

Erdoğan, bu kadınları külliyede misafir ettiğini ve teşekkürlerini sunduğunu kaydederek, kadınlara "En kısa zamanda Bilişim Vadisi'nde törenimiz olacak. O törene geldiğimizde hem halı fabrikasına uğrayacağım hem de Körfezlilerle Kocaelilerle bir arada olacağız." dediğini söyledi.

Bugün bir taraftan SUV denilen otomobilin tanıtımını yaptıklarını, halka hitabının ardından da fabrikaya geçeceğini dile getiren Erdoğan, gençlerin "Aşığım sana" şeklindeki sloganları üzerine "Ben de size aşığım. Gençler şunu unutmayın, aşkınan koşan yorulmaz. Aşkınan koşacağız, durmak yok yola devam, diyeceğiz." dedi.

"Hiç kimseyi dışlamayacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart seçimlerinde yüzde 56 ile AK Parti ve Cumhur İttifakı'na verdikleri destekle Kocaelililere şükranlarını sundu. Erdoğan, Körfez halkının da yüzde 49 ile verdiği destekle partiye ve geleceğine sahip çıktığını belirterek, AK Parti'nin gönül ve hizmet siyasetine özellikle destek veren, gönül belediyeciliğine evet diyen tüm vatandaşlara teşekkür etti.

Erdoğan, şunları kaydetti: 

"Siz bize sahip çıktınız, bize destek verdiniz. İnşallah biz de sizler için, milletimiz için çalışmaya, üretmeye, taş üstüne taş koymaya devam edeceğiz. Hiç kimseyi dışlamayacağız. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Muhalefetin kısır gündeminin peşine asla takılmayacağız. Çünkü bizim bunlarla boşa harcayacak tek bir saniyemiz bile yok. Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine taşımakta kararlıyız. Milletimizi 2023 hedefleri, 2053 ve 2071 vizyonuyla buluşturmak için gece gündüz çalışıyoruz. Yıkmanın, engellemenin değil, ülkemize yeni eserler kazandırmanın gayretindeyiz. Bu mücadelemize destek veren herkese gönlümüz de kapılarımız da sonuna kadar açıktır. Ülkemizin geleceğine dair tek bir hedefi, sevdası, umudu dahi olmayan vizyonsuzların bizi engellemesine fırsat vermeyeceğiz. İnşallah ilk günkü aşkla sizler için çalışmaya devam edeceğiz."

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar Hereke Halı ve İpekli Dokuma Fabrikası'nı ziyareti öncesinde, fabrikanın yakınında yer alan sahilde Cumhurbaşkanlığı otobüsünden halka hitap etti. 

Ülkeye ve millete hizmetin, her şeyden önce bir gönül işi olduğunu belirten Erdoğan, şöyle devam etti: 

"Şayet yaşadığınız topraklara, mensubu olduğunuz millete tutkuyla bağlı değilseniz, muhakkak arkasına gizlenecek bir bahane bulursunuz. Bunun için atalarımız ne güzel söylemiş; 'Her vakte bir bahane bulur binamaz olan.' Bin bahane bulur namazsız olan. Çalışmakta, üretmekte, millete ve ülkeye hizmet etmekte gözü olmayan siyasetçi de bir sürü bahane üretir. Bu tipler ne hizmet ederler ne de hizmet edene izin verirler. Eskaza ellerine geçirdikleri imkanları da mega projelere taş koymak için kullanırlar. Bu tarz şahıslara, hayatın hemen her alanında hepimiz rastlıyoruz ancak Türkiye'de takoz siyasetinin kurumsallaştığı tek yer vardır. Üstad Necip Fazıl'ın ifadesiyle 'CHP bu ülkenin başına gelmiş en büyük felakettir.' Hizmet etmek istersiniz, karşınıza ilk CHP dikilir. Yasakları kaldırmak istersiniz, karşınızda yine CHP'yi bulursunuz. Havalimanı, otoban, köprü, metro yapmak istersiniz, herkesten önce CHP karşı çıkar. Kentsel dönüşüm projeleriyle depreme dayanıklı konut yaparsınız, karşı çıkan yine CHP'den başkası değildir." 

"Son 17 yılda tek bir eser yoktur ki CHP karşı çıkmasın" 

Bu ülkede dikili tek bir ağaçları olmadığı halde, eleştirmede, engellemede, projeleri yokuşa sürmekte CHP'nin önceliği kimseye bırakmadığını ifade eden Erdoğan, "Son 17 yılda tek bir eser yoktur ki CHP karşı çıkmasın. Takoz koymaya çalışmasın. Marmaray'dan Avrasya Tüneli'ne, Osmangazi, Orhangazi Köprüsü'nden İstanbul-İzmir otoyoluna kadar her projemize mani olmak istediler. Ülkenin ve milletin faydasına olacak hiçbir çalışmanın içinde yer almadılar. Biz bu köprüleri onlara rağmen yaptık." dedi.

CHP'nin her şeyi engellemeye çalıştığını ama hiç dinlemeden yola devam ettiklerini anlatan Erdoğan, "Kimi zaman mahkeme kararlarıyla kimi zaman sokak olaylarıyla hep bize engel çıkardılar. Bugün de aynısını Kanal İstanbul projemizle ilgili yapıyorlar. Hiçbir bilimsel, mantıklı, makul açıklaması olmayan iddialarla projeyi daha başlamadan bitirmeye çalışıyorlar. Maalesef aynı tavrı bugün, ön gösterim araçlarını tanıttığımız Türkiye'nin Otomobili ile ilgili de sergilediler. CHP'ye müzahir yayın organları projeyi kötülemek için son bir haftadır adeta seferberlik ilan ettiler. Daha aracı bile görmeden; kimi zaman farını, kimi zaman aynasını, kimi zaman butonunu bahane ederek, içlerindeki kin ve nefreti ortaya döktüler. 60 yıl önce Devrim otomobiline karşı ne söylendiyse bugün aynısını Türkiye Otomobili içini de söylediler. Bak ne diyorum; Devrim otomobiline karşı çıktınız, bu da devrin otomobili bunu böyle bilesiniz." ifadelerini kullandı. 

"İsteseniz de istemeseniz de Kanal İstanbul yapılacaktır" 

"İsteseniz de istemeseniz de Kanal İstanbul yapılacaktır." diyen Erdoğan, şunları kaydetti: 

"Çıkmış ne diyor biliyor musunuz? 'O parayı insana harca.' Kanal İstanbul kim için? Onlar insan için değil mi? İnan, buna sor, insan nedir veya insan kimdir? Bunu bize tanımla. Onu bile tanımlayamaz. Bihaber. Zira insan kıymeti anlasaydı, SSK'nın başında olduğu zaman insana değer verirdi. Bunlar SSK'nın başında olduğu zaman insana değer mi verdiler. SSK'yı batıran bu değil mi? Bitti ya olay bu kadar basit ama ne yazık ki bunların yandaşı olan medya bu zata hiçbir zaman bunun hesabını sormadı. Niye? İdeolojik. Ama biz, tuttuk şehir hastanelerini yaptık. Şimdi bu şehir hastaneleri de onları çıldırtıyor. Diyorlar ki 'Bu kadar büyük hastanelere ne gerek?' Onu da söyleyeyim sana. Tekrar Kanuni'den sana bir tokat; 'Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi.' İşte insana nasıl baktığımızı anladın mı? Ne demiş Kanuni? O Devlet-i Aliyye-i Osmaniye'yi bir sağlıklı nefese feda etmeyi göze almış. Biz böyle bir ecdadın torunuyuz. Ne anlarsınız sağlıklı bir nefesten. İnsan kadri bilmekten ne anlarsın." 

Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar Hereke Halı ve İpekli Dokuma Fabrikası'nı ziyareti öncesinde Cumhurbaşkanlığı otobüsünden halka hitap eden Erdoğan, insan kadrini bildikleri için 6 bin kilometreden aldıkları bölünmüş yolları, 26-27 bin kilometreye çıkardıklarını söyledi. 

Erdoğan, "Şimdi bu yollardan gayet huzurlu gidiyoruz değil mi? Kendisi İzmir milletvekili. Şu anda 3,5 saatte İstanbul'dan İzmir'e gidiyoruz değil mi? Kadr-ü kıymet bilen teşekkür ediyor ama bunda öyle bir şey yok ki. 'Ya İzmir'e böyle bir şey yaptınız teşekkür ederiz' demiyorlar. İzmir şimdi sular altında. Utanmasa ne diyecek biliyor musunuz? 'Kanalizasyonlarını da siz yapın' diyecek. Belediyenin işi ya, gelsin yapsın işte belediyelerin. Bak kaç yıldır burası sizde. İzmir AK Parti belediyeciliğini görmedi, hep sizde. Rezil ettiniz İzmir'i. Bunlar geçenlerde Cumhurbaşkanlığının kabul salonunda girdiğimiz Hereke halısına bile kulp takmaktan çekinmediler. Oysa biz sizlerin el emeği, göz nuru ile Hereke'yi değil, tüm Türkiye'yi temsil etsin diye oraya serdik." diye konuştu. 

"Ama bunlar bırakın arabayı, halıya bile tahammül gösteremediler"

Halıyla ilgili yurt dışından gelen misafirlere, "Bu halı ithal halı değil. Bu halı benim Herekeli hanım kardeşlerimin el emeği, göz nuruyla yapılmış halıdır." dediklerini aktaran Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ama bunlar bırakın arabayı, halıya bile tahammül gösteremediler. Türkiye'nin sevincine, gururuna ortak olamadılar. Biz elbette bunların ne düşündüğüne, ne dediğine bakmıyoruz. Bizim için önemli olan sizlerin kanaatidir, sizlerin düşüncesidir. Hak ve halk razı olduğu sürece CHP ve uzantılarının eleştirilerinin bizim gözümüzde hiçbir kıymeti yoktur. Her zaman dediğim gibi, bizim gayemiz millet, bizim gayemiz hizmet. Bizim gayemiz bu makamlara aziz milletimiz getirdiği için, siz getirdiğiniz için size hizmetkar olmak. Biz size efendi olmaya gelmedik, hizmetkar olmaya geldik. Bundan daha büyük bir paye olabilir mi? Bitti. İlk günkü heyecanla aşkla size ve ülkemize hizmet ediyoruz."

Bu anlayışla son 17 senede ülkeye pek çok eser kazandırdıklarını, geride bırakılan dönemde Kocaeli'ye 30 katrilyon liralık yatırım yaptıklarını aktaran Erdoğan, "Bu yatırımlardan tabii ki Körfez ilçemiz de Hereke de nasibini aldı. Roma döneminden kalan ve tamamen yerin altında olan şu gördüğünüz Hereke Kalesi'ni yeniden ayağa biz kaldırdık. Yaptığımız restorasyon çalışmasıyla 1400 yıllık bu eser Hereke ile beraber tüm Körfez'in gurur kaynağı oldu." diye konuştu. 

"Verdiğimiz sözleri hayata geçirmek için çalışmayı sürdüreceğiz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2 meslek yüksekokulunun bulunduğu ilçeye, bir yükseköğrenim yurdu kazandırıldığını, 22 bin metrekarelik alana Kocaeli Üniversitesinin ek hizmet binasının inşa edildiğini anlattı.

İlçeye 17 yılda 8 adet kültür merkezi ve yarı olimpik bir spor salonu inşa edildiğini kaydeden Erdoğan, Hereke'deki kültür merkezine elim bir trafik kazasında hayatını kaybeden Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun'un adı verildiği için teşekkür etti.

Erdoğan, Körfez Kılavuz Gençlik Merkezi ile gençlerin eğitim ve sosyal yönden destekleneceğini ifade ederek, Ağadere, Sipahiler ve Sevindikli göletlerine mesire alanı yapılacağını, Çamlıtepe ve Fatih mahallelerine spor kompleksleri, Fatih Mahallesi'ne kapalı spor salonu kazandırılacağını, Körfez Merkez Kütüphanesi ile gençlerin dijital kütüphaneyle buluşacağını bildirdi.

İlçenin doğal gaza kavuştuğunu dile getiren Erdoğan, "Avrupalı bundan istifade edecek de benim Ayşem, Fatmam, Ahmetim, Mehmetim niye istifade edemesin? En güzeline biz layığız biz. Şimdi 81 vilayetimizin tamamında doğal gaz var. Yaklaşık 550 civarında ilçemizde de doğal gaz var. Hepsine inşallah bunları ulaştırmaya çalışacağız." diye konuştu.

Erdoğan, yeni yatırımlarla hizmet çıtasının yükseltileceğini belirterek, Körfez'de riskli alan ilan edilen Barbaros Mahallesi'nde 800 konutluk kentsel dönüşüm projesi yapıldığını, önceki hafta kamuoyuna açıklanan 100 bin sosyal konut projesinin 1500 adedinin Körfez'de İlimtepe bölgesinde yapılacağını ve buraya 300 dönümlük İlimtepe Millet Bahçesi'nin kazandırılacağını söyledi.

Sağlıkta biri Hereke'de olmak üzere 5 tesis inşa edildiğini kaydeden Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu için ilçeden 2 çıkış verildiğini, böylece ilçenin değerinin hem ekonomik hem sosyal olarak yükseleceğini ve ilçeye girecek katma değerin artacağını vurguladı.

Erdoğan, yapılan yatırımlarla Hereke Balıkçı Barınağı'nın genişletildiğini, Hereke sahilinin yenilenerek kullanışlı hale getirildiğini anlattı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlara şöyle seslendi:

"Şimdi 30 dönümlük merkez sahili yeniden ele alarak düzenleyeceğiz. Köylerimizde doğa, yürüyüş yolları yapılacak. İlçemizin altyapısı çok eski. Büyükşehir Belediyemiz 400 milyon liralık yatırımla ilçemizin altyapı sistemini tamamen yenilemeye başladı. İnşallah 2023 Türkiyesi'ne Hereke yepyeni bir çehreyle girecektir. Önümüzdeki dönemde sizlere verdiğimiz sözleri hayata geçirmek için çalışmayı sürdüreceğiz."

Erdoğan'a, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, eski TBMM başkanları Binali Yıldırım ve İsmail Kahraman, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Fatma Betül Sayan Kaya ve Jülide Sarıeroğlu ile AK Parti Kocaeli milletvekilleri eşlik etti.

Konuşmasının ardından vatandaşlara çevre dostu bez poşet ve çay dağıtan Erdoğan, daha sonra Hereke Halı ve İpekli Dokuma Fabrikasını ziyaret edip, incelemelerde bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek