Reklam
  • Reklam
BERAT ALBAYRAK’ TAN AÇIKLAMA

BERAT ALBAYRAK' TAN AÇIKLAMA

Vergi Konseyi 134. Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Yeni bir vergi sistemi için başladığımız çalışmaları bir adım daha ileri bir faza taşıyoruz. Tabana yayılmış daha adaletli bir vergi sistemini en kısa zamanda hayata geçirmeyi arzuluyoruz. Elimizdeki mali alanı doğru bir şekilde ekonomik aktiviteyi ve verimli yatırımları desteklemek üzere yönetmek zorundayız.

27 Şubat 2019 - 10:48

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Vergi Konseyi 134. Genel Kurulu'nda önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Bakan Albayrak'ın açıklamalarından satır başları:

Vergi sisteminiz ne kadar adaletli ve verimli olursa ülkenin yapısı, sistemi, temel altyapısı o kadar güçlü olur. Maliye politikası, ekonomide dengelenmeyi ve dönüşümü yönetmek için en önemli araçlarımızdan bir tanesi.

KAYITLI EKONOMİYE GEÇİŞ SÜRECİNİ UYGULAYACAĞIZ

Yeni bir vergi sistemi için başladığımız çalışmaları bir adım daha ileri bir faza taşıyoruz. Tabana yayılmış daha adaletli bir vergi sistemini en kısa zamanda hayata geçirmeyi arzuluyoruz. Elimizdeki mali alanı doğru bir şekilde ekonomik aktiviteyi ve verimli yatırımları desteklemek üzere yönetmek zorundayız. Vergi politikasındaki hassas dengeyi korumaya devam edeceğiz. Yeni dönemde çok daha etkin bir kayıtlı ekonomiye geçiş sürecini uygulayacağız.

Bakan Albayrak: Hassas dengeyi korumaya devam edeceğiz

TÜRKİYE DAHA İYİYE GİDİYOR

Yeni ekosistemde devreden KDV sorunu olmaması için çalışmalar olacak. Türkiye daha iyiye gidiyor. Nisan ayında her şey çok daha güzel olduğunda burada başka orada başka konuşanlar yüzümüze nasıl bakacaklar. O diyenler trenin artık çok arka vagonunda kalacaklar.

VERGİ REFORMU ÇALIŞMALARI ÇOK ÖNEMLİ

KDV iadelerinin hızlı ve doğru yapılabilmesini sağlamak için birçok düzenlemeyi hayata geçirdik. Türkiye ekonomisinin ihtiyacı olan vergi reformunu hedefe koymuş bir yönetim var. Önümüzdeki günlerde ve haftalarda Vergi Konseyi çok kapsamlı çalışma yürütecek. Vergi reformu çalışmaları çok önemli. Ekonomik sosyal politikaların gerçekleştirilmesine imkan sağlayacak şekilde vergi sistemimizi bütüncül anlayışla değerlendiriyoruz.

2019 ÇOK DAHA GÜÇLÜ VE RAHAT BİR YIL OLACAK

Mart, Nisan, Mayıs, Haziran aylarında reformlar alanında önemli adımlar atılıyor. Yeni ekonomi programında gelir politikalarına yönelik yer verdiğimiz güçlü kamu maliyesi ve mali disiplin ülkemiz için en önemli çıpa olmaya devam edecek. 2019 çok daha güçlü ve rahat bir yıl olacak, çok daha güçlü ve pozitif neticeleri aldığımız bir yıl olacak..

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti