Reklam
  • Reklam
Afrin’deki hedefler obüslerle vuruluyor

Afrin'deki hedefler obüslerle vuruluyor

TSK ve ÖSO'nun birlikte kara harekatını sürdürdüğü Afrin operasyonunda 104 uçak ile 153 hedefin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

22 Ocak 2018 - 09:57 - Güncelleme: 22 Ocak 2018 - 10:24

TSK'nın uyguladığı "beton bariyer taktiği"ğle Mehmetçik 7 Farklı Noktadan Afrin'e girerek teröristlerin hedefini şaşırttı. Afrin harekatı öncesinde sınıra yerleştirilen beton bariyerlerden belirlenen noktalardan Afrin'e girmek yerine 7 farklı noktayı kullandı.

Afrin'e yönelik ilk intikal Şeyh Halid bölgesinden yapılırken terör örgütünün mayınlı tuzakları başarıyla etkisiz hale getirildi. Savaş jetlerinin vurduğu terör mevzilerine ek olarak daha önce giriş noktası olarak belirlenen kapılar geçişlerde kullanılmadı. Sınır boyu güvenlik önlemi kapsamında yerleştirilen beton bariyerler son 10 günlük hazırlık süresinde bazı noktalardan kaldırılarak Afrin'e giriş noktası görüntüsü verildi. Operasyonun başladığı sabah saatlerinde daha önce hazırlanan noktalar değil, yeni giriş hatları belirlenerek sınırın Afrin tarafında terör örgütünün yaptığı hazırlıklar boşa çıkarıldı. Ardından yeniden temizlenen 7 nokta geçiş güzergahı olarak kullanıldı. TSK'nın bu taktiği sayesinde birlikte ÖSO ve Türk askerinden oluşan 2 bin kişilik grup Afrin'e giriş yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Zeytin Dalı Operasyonu'yla ilgili "Çıktığımız yoldan dönemeyeceğiz" mesajını verirken Başbakan Binali Yıldırım, "Zeytin Dalı Operasyonu, Mehmetçiğin teröristlerin tepesine binmesiyle devam ediyor" dedi.

İlk iki günde PYD'den birçok terörist teslim olurken 104 uçak ile 153 hedefin etkisiz hale getirildiği bildirildi. TSK ve ÖSO'nun birlikteliğiyle terör hedefleri havadan ve karardan vurulmaya devam ediyor.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti