Reklam
  • Reklam
ABD Adalet Bakanı’ndan FBI baskını açıklaması

ABD Adalet Bakanı'ndan FBI baskını açıklaması

ABD tarihinde bir ilk yaşanmış, Federal Soruşturma Bürosu eski Amerikan Başkanı Donald Trump'ın evine baskın düzenlemişti. Amerikan Adalet Bakanı Merrick Garland o baskını bizzat onayladığını söyledi. Amerikan basını ise aranan belgelerden bazılarının nükleer silahlarla ilgili olduğunu yazdı.

12 Ağustos 2022 - 17:04

Amerikan Adalet Bakanı Merrick Garland, eski Amerikan Başkanı Donald Trump’ın evinde arama yapılmasını kendisinin onayladığını bu sözlerle ifade etti. Garland, FBI ajanlarının Trump’ın evine düzenlediği baskınla ilgili olarak ilk kez konuştu.

Amerikan Adalet Bakanı arama emrinin içeriğini de kamuoyuyla paylamak istediğini ve bakanlığının bunun için Florida’da mahkemeye başvurduğunu açıkladı. ABD’de genelde bu tür belgeler soruşturma sürerken gizli tutuluyor. Amerikan Başkanı Trump ise arama emrinin içeriğinin paylaşılmasını önlemeye çalışıyor. Ancak Garland, daha fazla bilginin paylaşılacağını belirtti.

Merrick Garland, “Departman, arama emrini ve makbuzu, eski başkanın aramayı, çevreleyen koşulları ve bu konudaki önemli kamu çıkarını kamuoyuna teyit etmesi ışında kamuya açıklanması için harekete geçti. Hukukun üstünlüğüne sadakatle bağlılık, Adalet Bakanlığı’nın ve demokrasimizin temel ilkesidir.” ifadelerini kullandı.

Amerikan Washington Post Gazetesi, FBI’ın Trump’ın evinde aradığı bazı belgelerin, ABD’nin nükleer silahlarıyla ilgili olduğunu yazdı. Gizli nükleer belgelerin çalınmasının ulusal güvenlik tehlikesi olarak kabul edilebileceğine yer verildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ali Erbaş: Medya Batı dünyasında İslam ve Müslümanlara yönelik nefret söylemlerinin üretilmesinde en etkin faktörlerden biri
Ali Erbaş: Medya Batı dünyasında İslam ve Müslümanlara...
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Bingöl, Avrupa Birliği ölçeğinde coğrafi işaret alan ilk bala sahip olacak
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Bingöl, Avrupa...