Reklam
  • Reklam
SEÇİMİN KADERİNİ GENÇLER BELİRLEYECEK

SEÇİMİN KADERİNİ GENÇLER BELİRLEYECEK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Yaşar Okuyan, Beril ile Bilim ve Farkındalık programında Beril Yaşar'ın konuğu oldu.

20 Haziran 2018 - 15:47 - Güncelleme: 20 Haziran 2018 - 15:51

EMPERYALİZMİN TEZGAHI

ABD'nin yıllardır ülkemizi bölmeye çalıştığını belirten Yaşar Okuyan ''12 Eylül 1980 öncesinde tamamen Amerikan kaynaklı, CİA kaynaklı, sağ ve sol diye, ülkücü ve devrimci gençleri birbirine kırdırttılar. Şimdi bakıyoruz demokrasiyi savunmada, Cumhuriyeti savunma cephesinde bir aradayız. Onun için gençlerin oyuna gelmemesi gerekiyor. Bu Amerikan'ın kurduğu tezgah sadece 12 Eylül öncesi değil bugünde var. Kürt Türk diye kışkırtma yapıyorlar. Alevi Sünni, sağ sol diye kışkırtma yapıyorlar. Bunların hepsi Amerikan tezgahı. Emperyalizmin tezgahı. Gençler kesinlikle bu oyuna gelmesin. Bütün Türk milletinin buluşacağı tek bir yol vardır o da aslanlı yoldur. Bizim başka bir lidere ihtiyacımız yok. Alevi de biziz Sünni de biziz, Kürt de biziz Türk'te biziz, sağcısı da biziz, solcusu da biziz. Bizi bölemezler.'' dedi.

 

NORMAL BİR SEÇİM DEĞİL

24 Haziran seçimlerine de değinen Okuyan bu normal bir seçim değildir. Burada Türk milletinin geleceği oylanacak. Ben hiçbir partinin üyesi değilim. Vereceğimiz her oyun Türkiye'nin geleceği için, çocuklarımızın geleceği için bir oy olduğunu unutmamamız gerekir. Kesinlikle sandığa gidilmeli oy kullanılmalıdır. Bu bir namus işidir. Hangi partiye verirsen ver ama oyunuzu mutlaka kullanın. Oy kullanmayan ülkesine ihanet etmiştir.'' diye konuştu.

 

SEÇİMİN KADERİNİ GENÇLER BELİRLEYECEK

Seçimin kaderini genç seçmenin belirleyeceğini belirten Okuyan ''Son verilen bilgilere göre bu seçimde ilk kez oy kullanacak 2 milyona yakın seçmen var. Seçmen yoğunluğunu 18-34 yaş arası oluşturacak. Burada nasıl olsa oy çalıyorlar diyorlar. Evet her seçimde en az yüzde 4 civarında bir oy hilesi oluyor. Ancak bu seçim çok farklı olacak. Bu sefer bir millet ittifakı var. CHP'li İYİ Partinin oyunu, İYİ Parti'li  Saadet Partisinin oyunu, Saadet Parti'li de CHP'linin oyunu koruyacak. Onun için bu seçim farklı olacak. Oyları koruma anlamında Millet İttifakında ciddi bir çalışma var. Bunu yakından biliyorum.

Bu yeni gelen sistem Dünyanın hiçbir yerinde yok. Ucube bir sistem. Millet İttifakı'nın vaadi parlamenter sisteme geri dönmek. Ben Millet İttifakı kazanırsa en kısa zamanda parlamenter sisteme dönüleceğini düşünüyorum. Onun dışında bu seçimi kim kazanırsa kazansın yakın bir tarihte Türkiye bir referanduma gidecek. Anayasa değişikliği için yeniden bir oylama yapılacak'' dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti