Reklam
  • Reklam
Ziraat Türkiye Kupası’nda tarihi final

Ziraat Türkiye Kupası'nda tarihi final

56. Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ile Teleset Mobilya Akhisarspor arasında bu akşam Diyarbakır'da oynanacak final karşılaşması ile şampiyon belli olacak.

10 Mayıs 2018 - 09:59

TM Akhisarspor, rakibini yenerse tarihinde ilk kez Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine götürecek. Futbolculuk döneminde 6 defa bu kupayı kazanan Okan Buruk ise hocalık kariyerinde siftah yapmak için sahaya çıkacak.

17. kez final oynayacak olan Fenerbahçe, daha önce 6 defa mutlu sona ulaştı. Ancak bugünkü maç Aykut Kocaman için tarihi değere sahip. Kocaman kazanırsa, kupayı en çok alan (4) teknik direktör olacak.



NASIL GELDİLER?

F.BAHÇE YENİLMEDEN FİNALDE

Aykut Kocaman'ın öğrencileri, Ziraat Türkiye Kupası'na 5. turdan katıldı. Adana Demirspor'u 6-0 ve 4-1'lik sonuçlarla eledi. Son 16 turunda İstanbulspor'u 2-0 ve 1-0'lık skorlarla geçti. Çeyrek finalde bir diğer Spor Toto 1. Lig ekibi Akın Çorap Giresun'u iki maçta da 2-1 yenip adını yarı finale yazdırdı. Yarı final olaylı geçti. Beşiktaş'la ilk maç 2-2 bitti. Rövanşı ise hükmen 3-0 kazandı.

AKHİSAR'DAN G.SARAY SÜRPRİZİ
Teleset Mobilya Akhisarspor 4. turdan itibaren kupada yer aldı. Ege temsilcisi Anagold 24Erzincan'ı 6-0 yenerek bir üst tura çıktı. 5. turda Ankara Demirspor'u 3-0 ve 1-1'lik skorlarla eledi. Son 16 turunda Boluspor karşısında 2-1'lik yenilgi ve 1-0'lık galibiyetle adını çeyrek finale yazdırdı. Kayserispor'u 1-0 ve 2-2 ile eleyen Ege temsilcisi, yarı finalde Galatasaray'a evinde 2-1 yenilmesine rağmen deplasmanda 2-0 kazanarak adını finale yazdırdı.

ŞAMPİYON TAKIMA 5 MİLYON TL
Ziraat Türkiye Kupası'nda bugün mutlu sona ulaşacak taraf sadece kupayı kaldırmayacak, 5 milyon TL'nin de sahibi olacak. Kaybeden takım ise 2 milyon 500 bin TL teselli ikramiyesi alacakİki takımın finale kadar oynadıkları maçlarda yaklaşık 2.5 milyon TL'yi kasasına koyduğu düşünüldüğünde şampiyonluğa ulaşan ekip toplamda 7.5 milyon TL kazanacak.

GEÇEN SENE KONYA İLE KUPAYI KALDIRDI
Aykut Kocaman Fenerbahçe'deki ilk döneminde Ziraat Türkiye Kupası'nı iki kez (2012 ve 2013) kazanmış, sarılacivertlilerin 29 yıllık kupa hasretine son veren isim olmuştu. Kocaman geçen sezon da bu kupayı Atiker Konyaspor ile kaldırdı ve yeşil-beyazlılara tarihinde bir ilk yaşattı. Kocaman'ın takımları 3 finalde de gol yemeden kupanın sahibi oldu. Tecrübeli çalıştırıcı, bugün de kupayı alırsa Türk futbolunun efsane isimlerini geçip adını tarihe yazdıracak. Ahmet Suat Özyacı Trabzonspor, Gündüz Kılıç ise Galatasaray'la 3'er kez Türkiye Kupası'nı kazanmıştı.

CÜNEYT ÇAKIR'IN İKİNCİ FİNALİ
Dünya ve Avrupa'nın en önemli futbol organizasyonlarında düdük çalan, Rusya'da yapılacak Dünya Kupası'nda da ülkemizi temsil etmek için gün sayan Cüneyt Çakır, kariyerinde ikinci kez Türkiye Kupası Finali'nde göreve yapacak. Tecrübeli hakem kariyerinde şu ana kadar ilk ve tek Türkiye Kupası finalini 2009-2010 sezonunda yönetti. Şanlıurfa'daki finalde Trabzonspor, Fenerbahçe'yi 3-1'lik skorla yenmişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bakan Güler, Katar Genelkurmay Başkanı Korgeneral Al-Nabet'i kabul etti
Bakan Güler, Katar Genelkurmay Başkanı Korgeneral Al-Nabet'i kabul...
Ankara'daki organize suç örgütüne yönelik iddialara ilişkin açıklama
Ankara'daki organize suç örgütüne yönelik iddialara ilişkin...