Reklam
  • Reklam
Yunusemre Belediyesi o habere belgelerle cevap verdi

Yunusemre Belediyesi o habere belgelerle cevap verdi

Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Irmak, basına Büyükşehir Belediyesi tarafından servis edilen “Hizmeti Yapamadı Topu Büyükşehir’e Attı” başlıklı habere yanıt verdi. Irmak, söz konusu haberde kamuoyunun yanıltılmak istendiğine vurgu yaparak, konuya ilişkin Mayıs ayında alınan Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi kararını hatırlattı.

26 Ocak 2018 - 15:38

Mustafa Irmak yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bugün yerel basında yer alan ‘Hizmeti Yapamadı Topu Büyükşehir’e Attı’ başlıklı haber nedeniyle belediyemize cevap hakkı doğmaktadır. Topçu Asım Mahallesi Sakarya Caddesi’nin temizlenmemesi dolayısıyla vatandaşımız mağduriyet yaşamıştır. Öncelikle belirtmek isteriz ki; İlgili komisyonda belirlenen, Büyükşehir Meclisinin Mayıs ayında aldığı ve 1 Ocak 2018 tarihinde yürürlüğe giren kararıyla ‘18 metre üzeri ve devamlılık arz eden yollar Büyükşehir Belediyesinin görev ve yetki alanı içerisindedir’ denilmektedir. Söz konusu karar; AK Parti’nin çekimser, MHP, CHP, Bağımsız Üyeler ve Meclis Başkanının evet oyuyla Manisa Büyükşehir Meclisi’nde oy çokluğuyla kabul edilmiştir.

BÜYÜKŞEHİRİN SORUMLULUĞUNDADIR

Söz konusu caddenin Mimar Sinan Bulvarından genişliği 20 metredir. Cadde Karaköy’e çıkıldıkça daralsa da ilgili komisyondan çıkan ve Büyükşehir Meclisi’nde de görüşülüp oyçokluğu ile alınan karar açıktır. Kararda şöyle denmektedir: ‘ALINACAK MECLİS KARARINDAN SONRA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUĞUNA GEÇECEK 18 METRE VE ÜZERİNDEKİ YOLLARIN DARALMASI HALİNDE DEVAMLILIK ARZ EDEN KISMI DA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUĞUNDA KALACAKTIR.’ Madde bu kadar açıkken Büyükşehir yetkililerinin çıkıp sorumluluğu üstünden atma ve kamuoyunu yanıltma çabası şık olmamıştır. Mayıs 2017’de alınan bu kararda belirtilen “İlçe belediyelerinin 1 Ocak 2018’de Büyükşehir’e geçecek yollardaki görevlerini sürdürmesi” kararını Yunusemre Belediyesi 15 Ocak tarihine kadar harfiyen yerine getirmiştir. Çevre Koruma Kontrol Dairesi Başkanı Ertuğrul Yıldırım’ın caddedeki esnafa alanın krokisini gösterip sorumluluğu Yunusemre Belediyesi’ne atması kendi suçunu belediyemize yıkmaktan başka bir şey değildir. Kaldı ki gösterdiği kroki, resmi bir belge değildir. Resmi belge, ilgili komisyonun ve meclisin aldığı karardır. “Hizmeti yapamadı topu Büyükşehir’e attı” demek belediyemizle ilgili kötü bir algı oluşturma çabasından başka bir şey değildir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti