Reklam
  • Reklam
YUNANİSTAN İLE İLGİLİ CEVAPLAR!

YUNANİSTAN İLE İLGİLİ CEVAPLAR!

Yunanistan'da yaşanan yangın faciası ile ilgili son dakika gelişmeleri gelmeye devam ediyor. Büyük felaketin ardından ölü sayısı giderek artıyor. Dün öğle saatlerinde Atina’ya 40 km uzaklıktaki Mati bölgesinde başlayan yangında birçok kişi hayatını kaybetti. Başkan Recep Tayyip Erdoğan da bu facia sonrası Yunanistan Başbakanı Çipras’ı arayarak ‘yardıma hazırız’ mesajını verdi.

25 Temmuz 2018 - 14:27

Dün öğle saatlerinde Yunanistan'ın başkenti Atina'ya 40 km uzaklıktaki Mati bölgesinde başlayan yangın durdurulamıyor. Son dakika haberlerine göre ölü sayısı giderek artıyor. Çok sayıda yaralının da olduğu yangında arama ve kurtarma çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Başkan Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Çipras'ı arayarak yardıma hazırız mesajı verdi. Peki Yunanistan'daki yangında kaç kişi öldü, yangın nedeni ne? İşte ölü sayısı ve diğer tüm gelişmeler…

YUNANİSTAN'DAKİ YANGINDA KAÇ KİŞİ ÖLDÜ?

Yunanistan'ın başkenti Atina yakınlarında meydana gelen yangınlarda hayatını kaybedenlerin sayısı 76'ya yükseldi.

YUNANİSTAN'DA NEDEN YANGIN ÇIKTI?

Atina'nın yaklaşık 20 kilometre kuzeydoğusundaki Penteli ve Rafina bölgelerinde başlayan ve kısa sürede ormanlık araziden meskun mahallere sıçrayan yangınlar, Yunanistan tarihinin en büyük yangın felaketlerinden birine yol açtı. Ayrıca 23'ü çocuk 164 kişinin yaralandığı açıklandı. Yaralılardan 11'nin durumunun ağır olduğu belirtildi.Bölgede arama çalışmaları devam ederken, 100'den fazla kişinin ise kayıp olduğu tahmin ediliyor. Ölü sayısının da yükselmesinden endişe ediliyor. Yunanistan Yüksek Mahkemesi, yangınlar için soruşturma açılması emri verirken, ölenlerin kimlik tespit çalışmalarına da başlandı. Polonya Dışişleri Bakanlığı iki Polonyalı turistin yangında hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

BİRBİRİNE SARILMIŞ HALDE BULUNDULAR

Kaçış yolu bulamayan 26 kişinin cesedi, birbirlerine sarılmış halde bulundu. Denize kaçan 3 kadın ve bir çocuk da boğuldu.

KUNDAKLAMA ŞÜPHESİ

Yunan medyası, Kineta ile Mati'de yangınların peş peşe çıkmasının kundaklama şüphesini yoğunlaştırdığını vurguluyor. Atina yönetimi, olası şüpheli faaliyetleri izlemek için ABD'den İHA talep etti.

Yunan hükümeti yangının söndürülebilmesi için AB'den yardım istedi. İspanya yangın söndürme uçakları, Kıbrıs Rum Kesimi de 60 itfaiyeci gönderdi. Yunanistan'ın İlia bölgesinde 2007'deki orman yangınında 66 kişi hayatını kaybetmişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti