YSK’ DAN FLAŞ KHK KARARI !

YSK' DAN FLAŞ KHK KARARI !

YSK, AKP'nin "KHK ile ihraç edilen kişilerin oy kullanmaması gerektiği" yönündeki ek müracaatı reddetti.

06 Mayıs 2019 - 15:33

Tüm gözlerin çevrildiği Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 31 Mart seçimlerindeki İstanbul sonuçlarına ilişkin itirazlarla ile ilgili son sözü söylemek için toplandı.

Toplantıdan kararlar da çıkmaya başladı…

İLK KARAR KHK İLE İLGİLİ YAPILAN BAŞVURU

Toplantıdan çıkan ilk karar AKP’nin yaptığı “KHK’lıların oy kullanması ile ilgili” itiraza ilişkin oldu. YSK, AKP’nin “KHK ile ihraç edilen kişilerin oy kullanmaması gerektiği” yönündeki ek müracaatı reddetti.

SIRADA DİĞER KONULAR VAR!

Kurul, AKP ve MHP’nin yaptığı onlarca itirazı tek tek karara bağlayacak.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Toplantıda sırasıyla AKP, CHP, MHP ve İYİ Parti temsilcileri iddialarla ilgili ‘sunum’ yapacaklar. Bu sunumların bitmesinin ardından da YSK heyeti kapalı kapılar ardında iddiaları masaya yatıracak. Sürecin 12 ila 72 saat sürmesi bekleniyor. Bu da nihai kararın Çarşamba gününe sarkması anlamına geliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: İklime Dirençli Ormancılık Projesi, ormancılık tarihimizin en kapsamlı ve stratejik projelerinden oldu
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: İklime Dirençli Ormancılık...
Erdoğan'dan İsrail-İran gerilimi için yoğun telefon diplomasisi
Erdoğan'dan İsrail-İran gerilimi için yoğun telefon diplomasisi