Reklam
  • Reklam
YILLIK 80 BİN DOLARA ÇALIŞACAK 48 BİN TIR ŞOFÖRÜ ARANIYOR

YILLIK 80 BİN DOLARA ÇALIŞACAK 48 BİN TIR ŞOFÖRÜ ARANIYOR

Kanada'da yıllık gelirleri 80 bin Kanada doları (283 bin Türk lirası) olan sektörde çalışma şartlarının zorluğu sebebiyle tır şoförü açığı oluştuğu öğrenildi.

26 Haziran 2018 - 18:29

Kanada Kamyoncular Birliğinin açıklamasına göre, tır taşımacılığı sektörünün ülke genelindeki sürücü ihtiyacı 48 bin kişiyi buldu.Kanada'da bir çok eyalette taşımacılık şirketleri isyan halinde olmasına rağmen hala şoförlere olan ihtiyaç giderilmiş değil.İşe yeni başlayan tır sürücüsü yıllık ortalama 80 bin Kanada doları (283 bin Türk lirası) kazanırken, ücret bazı yerlerde 100 bin Kanada dolarına (354 bin Türk lirası) kadar yükselebilmekte.

"İŞ VAR ÇALIŞMAK İSTEYEN YOK"

Kanada Kamyoncular Birliği, ülkede 2024 senesine kadar giderilmesi gereken tır sürücüsü sayısının 48 bin olduğunu söyledi.

GÖÇMEN SÜRÜCÜ PROGRAMI

Kanada'nın tır sürücüsüne gerek duyduğu için New Brunswick eyalet hükümeti göçmen sürücü  programı başlatıldığı öğrenildi.

TRİTES, tır şoförlerinin genellikle 10-12 gün aralıksız çalıştıklarını üzerine de 3-4 gün dinlendiklerini söyliyerek, "Şartlar açısından gerçekten çekici bir endüstri değil. İnsanlar bu kadar uzun süre evlerinden uzak kalmak istemiyor."belirtti.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti