Reklam
  • Reklam
Yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 70,60

Yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 70,60

Merkez Bankası finansal ve reel sektördeki karar alıcılar ile uzman kişilere enflasyondan, dolar kuru ve büyümeye kadar pek çok başlıkta beklentilerini sordu. O ankete göre piyasa katılımcılarının yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 70,6 oldu. Peki, diğer başlıklarda beklentiler ne? Detaylar haberimizde.

12 Ağustos 2022 - 18:18

Piyasa katılımcılarının yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 70,60 oldu. Bir önceki anket döneminde ise beklenti yüzde 69,94'tü. 12 ay sonrası TÜFE beklentisi ise bir önceki anket döneminde yüzde 40,23 iken, bu anket döneminde yüzde 41,99 oldu.

Merkez Bankası, ağustos ayına ilişkin anketi yayımladı. O anket ile finansal ve reel sektördeki karar alıcı ve uzman kişilere beklentileri soruluyor. Faiz beklentisi ise 14 oldu. Ve büyüme beklentileri... Katılımcılar bir önceki anket döneminde büyüme için yüzde 3,6 tahmininde bulunurken, bu anket döneminde tahmin yüzde 3,7 olarak gerçekleşti. 2023 yılı büyüme beklentisi ise bir önceki anket döneminde ve bu anket döneminde değişmeyerek yüzde 3,8 olarak oldu.

Dolar kuruna ilişkin beklentiler de soruldu ankette. Yıl sonu Dolar/TL beklentisi de 19,65 oldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Son bir haftada 63 terörist etkisiz hale getirildi
Son bir haftada 63 terörist etkisiz hale getirildi
Bakan Yumaklı: Türkiye'nin flora zenginliğine Bartın'dan 2 yeni bitki türü daha eklendi
Bakan Yumaklı: Türkiye'nin flora zenginliğine Bartın'dan 2 yeni...