Reklam
  • Reklam
Yeşilçam’ın fenomen filmi Garip, bakın nerede çekildi!

Yeşilçam'ın fenomen filmi Garip, bakın nerede çekildi!

Yeşilçam'ın değerli sanatçısı Kemal Sunal'ın başrolünde oynadığı dram-komedi türü Garip'in sahneleri bakın nerelerde çekildi.

07 Ocak 2020 - 11:58

YouTube'da eğlenceli ve bilgilendirici içerikler üreten Ümit Ateş, Garip filminin neredeyse tüm sahnelerinin nerede çekildiğini tek tek gösterdi.1986 yılında yapılan Garip filminin hemen hemen tüm sahneleri Beşiktaş ve çevresinde çekildi.Hatta filmin ilk sahnesindeki görüntü Ortaköy'ün ikonik karelerinden biri.Şimdi kalabalıktan yürümekte zorlandığımız Ortaköy sahili...Kemal Sunal'ın kahvehanede futbol muhabbetleri yaptığı kısımları elbet hatırlayacaksınız..Kahve muhabbetleri yaptığı o kahvehane, şimdi Ortaköy'de bulunan mekanlardan birisi.Yolda bulduğu bebeği ne yapacağını şaşıran Kemal Sunal, cami önüne gider..Caminin girişindeki 3. basamağına Garip bebeği bırakır..İşte bu cami Ortaköy Camii'sidir.Ve işte o basamaklar...Cami önünde onu fark eden vatandaşlardan kaçan Kemal Sunal, ne yapacağını düşünürken bir kadının bebek arabasına gizlice bırakır. Durumu fark eden kadın, kendi çocuğunu çaldığını sanıp Kemal Sunal'ı dövmeye başlar. Kemal Sunal "Ne çalması bak cabasını verdik! diyerek cevap verir.İşte bu sahnenin çekildiği yer Beşiktaş Çatlakçeşme Sokak.Bu defa başka bir adama Garip bebeği vermeye çalışır. 13 çocuğu olduğunu öğrendiği adama "13 uğursuz rakamdır, bunu da almak zorundasın!" der. Bebeği adamın kucağına bırakıp kaçar.Kemal Sunal'ın arkasındaki beyaz ahşap bina ve pencerelerine dikkat ederseniz o sokağın burası yani yine Çatlakçeşme Sokakta olduğunu anlayacaksınız.Fatoş'un dönen salıncağa binmek istediği, Kemal Sunal'ın cebindeki son parayı verdiği o sahneyi hatırladınız mı?

Ve işte yine Çatlakçeşme Sokak..

Fatoş'un "Çok acıktım" diye söylendiği sahne nerede çekildi dersiniz?

Burası ise İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde yer alan bir yoldur. Bayıldım Caddesi'nde çekilmiştir.Az ilerisinde banka oturdukları yer de Hilton Istanbul Bosphorus'un tam karşısı. Tabii şimdi o banklar orada yok..

YORUMLAR

  • 1 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek