Reklam
  • Reklam
YEREL YÖNETİMLER KENTE ZARAR VERİYOR

YEREL YÖNETİMLER KENTE ZARAR VERİYOR

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, İzmir'de yerel yönetimler gerçek anlamda kendi işlerini yapamadığında, olayı şehre yapılacak yatırımlardan farklı noktalara çekip ideoloji ve yaşam tarzı üzerinde söylemler geliştirip kente zarar verdiklerini söyledi.

24 Temmuz 2018 - 17:38

Şengül, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla il başkanlığında gazetecilerle bir araya geldi.

Gazetecilerin gününü kutlayarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Şengül, hziran ayında yoğun bir seçim kampanyası dönemi geçirdiklerini hatırlattı.

Şengül, seçimlerde İzmir’de mevcut oylarını korumak üzerine bir strateji kurduklarını dile getirerek, "İzmir'de bununla ilgili başarılı olduk ve iki bölgeden 4'er milletvekili sayımızı koruduk. Çok az farkla birinci bölgeden 5. milletvekilini kaybettik." diye konuştu. 

AK Parti'nin seçimde istediği hedefe ulaştığını dile getiren Şengül, "Cumhur İttifakı olarak Cumhurbaşkanımızı ilk turda seçtik, mecliste ittifak olarak çoğunluğu sağladık. Bu seçimin galibi AK Parti ve MHP'nin içinde bulunduğu Cumhur İttifakı olmuştur." değerlendirmesinde bulundu.  

Yerelle merkez arasında koordinasyon sağlanamadı

Şengül, ülke iktidarındaki parti olarak ayrım yapmadan herkese hizmet ulaştırdıklarını ancak İzmir'de yerel yönetimle iktidar arasında koordinasyonun bir türlü sağlanamadığını ifade ederek, şunları kaydetti: 

"İzmir gibi bir şehre büyükşehir belediye başkanı olan kişi, seçildikten sonra siyasi kimliğini bırakıp o şehride herkesi kucaklayabilmeli, şehrinin yararına olacak her proje için çalışmalı. Maalesef o zeytin dalını uzatsanız da işine gelmiyor. İzmir'de yerel yönetimler gerçek anlamda kendi işlerini yapamadığında, olayı şehre yapılacak yatırımlardan farklı noktalara çekip ideoloji ve yaşam tarzı üzerinde söylemler geliştirip kente zarar veriyorlar. En son yatırımları yapamadığında da merkezi hükümeti suçluyorlar ama öyle bir algı yaratılıyor ki tüm projelerin önü kesilmiş gibi. Biz bu kutuplaşmaya girmeden İzmir ile ilgili yatırımları tamamlamaya devam edeceğiz. Bu kutuplaşma ve çatışanın İzmir'e bir faydası yok." dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek