Reklam
  • Reklam
YEREL SEÇİMDE CHP’NİN İZMİR ADAYI KİM OLCAK?

YEREL SEÇİMDE CHP'NİN İZMİR ADAYI KİM OLCAK?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, 'koltuğu bırakmasını bilmeli' mesajı vererek 2019 yerel seçiminde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olmayacağını açıklaması, CHP kulislerini hareketlendirdi. Birçok isim Kocaoğlu'ndan boşalan koltuğa oturabilmek adına çalışmalarına başladı. Peki CHP'nin 2019 yerel seçiminde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday göstereceği isim kim olacak? İşte aday olabilmesi muhtemel o isimler...

05 Ekim 2018 - 15:21

Aziz Kocaoğlu'nun 2019 yerel seçimlerinden aday olmayacağını açıklaması CHP kulislerini hareketlendirirken, CHP'li ilçe belediye başkanları ve İzmir milletvekilleri başta olmak üzere pek çok isim boşalacak koltuğa oturabilmek adına kamuoyu oluşturma çalışmalarına başladı.

CHP'de bu isimlerin başında Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar gelirken, Karşıyaka'da rekor oyla seçilen Akpınar'ın projelerini bile hazırladığı öğrenildi. 2019 yerel seçimleri için adı en çok dillendirilen isim ise Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer olarak göze çarpıyor. Soyer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yakınlığı nedeniyle oldukça şanslı gösteriliyor.

Dört dönemdir Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ile görevini üç dönemdir sürdüren Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, iki dönemdir görevde olan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın büyükşehir beklentisi içinde olduğu sır değil. İlçesinde aday olmayacağını açıklayan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç de büyükşehir için aday olabileceğini dile getirenlerden. Eski Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak da aday adaylığını açıklayan isimlerden. Milletvekilleri arasında kuliste adı en çok dillendirilen isimlerin başında Kamil Okyay Sındır, Atila Sertel ve Tacettin Bayır geliyor. Tuncay Özkan’ın da aday olabilmek için çalışma yürüttüğü belirtiliyor. Bir başka iddia ise “kadın aday” formülü. Bu formül, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı işaret ediyor. Öte yandan parti örgütü dışından da bir ismin aday gösterilebileceği, özellikle akademisyen bir adayın konuşulduğu dillendiriliyor.

2019 yerel seçimleri için CHP'deki bir başka senaryo ise Aziz Kocaoğlu'nun yeniden adaylığa dönüşü... Kocaoğlu'na yakın bazı isimlerin kamuoyuna “Aziz Başkan’la bir dönem daha” mesajı vermeye başladıkları öğrenildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti