Reklam
  • Reklam
YENİ DOĞAN BEBEKLERDE AYAKKABI SEÇİMİNE DİKKAT!

YENİ DOĞAN BEBEKLERDE AYAKKABI SEÇİMİNE DİKKAT!

29 Haziran 2018 - 13:31

BEBEĞİNİZİN İLK AYAKKABISINA DİKKAT!

Çocukların gelişim sürecinde ayak sağlığının önemli olduğunu belirten uzmanlar, ilk ayakkabı seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalara dikkat çekiyor. Uzmanlara göre yürümeye başlayan çocukta deri malzemeden yapılmış, yumuşak tabanlı, esnek yapıda, tabanı kaymayan, önü geniş ve yuvarlak ayakkabılar kullanılmalı. Hafif ve rahat ayakkabılar seçilmelidir.

Çocuklarda karşılaşılan ayak sorunlarına erken müdahale edilmesi gerekiyor. Düz tabanlık genellikle çocuklarda sık rastlanan bir durum.

BEBEK AYAĞI ile ilgili görsel sonucu

ÇOCUKKEN AYAKLARIN DÜZ GÖRÜNMESİNE ALDANMAYIN!

Çocukların ayak tabanları genellikle düz görünür. Ayak taban kavisini yapan kasların güçsüzlüğü ve ayak tabanının yağ dokusu fazlalığı bu görüntüye neden olur. Bu fizyolojik (doğal) durum olarak değerlendirilmekte olup bir hastalık değildir. Tedavi gerektirmez. Günümüzde tabanlık kullanılması yapılmamaktadır. Genelde 2-3 yaşta yağ yastığının azalması ile normal taban görünümü oluşur.

Yürümeye başlayan çocukta deri malzemeden yapılmış, yumuşak tabanlı, esnek yapıda, tabanı kaymayan, önü geniş ve yuvarlak ayakkabılar kullanılmalı. Hafif ve rahat ayakkabılar seçilmelidir.

Ayakların düz karşıya bakması gerekirken, içeri bakmasıdır. Yürürken ve basarken belirginleşir. 2 yaşa gelince kendiliğinden düzelir. Ayakkabı ve alçı tedavisi gerektirmez. Eğer 7-8 yaşa doğru düzelmez ise tabanlık düşünülebilir.

BEBEK AYAĞI VE AYAKKABISI ile ilgili görsel sonucu

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti