Reklam
  • Reklam
YEDİĞİNİZDE PİŞMANLIK YARATMAYACAK ATIŞTIRMALIKLAR

YEDİĞİNİZDE PİŞMANLIK YARATMAYACAK ATIŞTIRMALIKLAR

SAĞLIKLI ATIŞTIRMALIKLAR Bazı atıştırmalıklar vitamin, mineral, lif veya proteinle doluyken, diğerleri boş kalori ve şekerden başka hiçbir şey içermez. En iyisi elbette işlenmemiş gıdaları tercih etmektir. Bunun için; etiketleri okumayı alışkanlık haline getirin ve sağlık hedeflerinizi destekleyen atıştırmalıkları tüketmeye özen gösterin. İşte 2021 için en iyi atıştırmalık seçimlerimiz!

28 Temmuz 2021 - 12:35

Bağırsaklarınızı sağlıklı tutmanın bir yolu, probiyotikler açısından zengin yiyecekler atıştırmaktır. Everyday Health, yoğurt, kefir ve probiyotik meyve çubuklarının harika seçenekler olduğunu söylüyor. Gıda Teknologları Enstitüsü Chobani tamamen doğal yollarla mayalanmış yoğurt ve gıdaları önerir. Ayrıca turşu veya fermente sebze cipslerinde de atıştırabilirsiniz.

Örneğin probiyotik kefir sadece sağlıklı değil, aynı zamanda kalorisi de düşüktür. MyFoodData'ya göre bir fincan kabaca 140 kalori ve 11 gram protein içeriyor. Ayrıca 20 gram gram, 2 gram yağ ve önerilen günlük kalsiyum alımının %23'ünü alırsınız. Sadece şekersiz çeşitleri seçtiğinizden emin olun. Ekstra lezzet ve beslenme için kefiri çilek, muz püresi, chia tohumu veya yulaf ile karıştırın.

Lif ve protein ile yüklü olan nohut cipsleri ve leblebiler hazırlayın 

Protein açısından zengin olan nohut, et ve balığa iyi bir alternatif olabilir. Ne de olsa vegan burger’lerde ve diğer etlerde kullanılmalarının bir nedeni olmalı. Çok az insan yeterince sebze veya bakliyat yer. Nohut cipsleri, barlar ve tahıllar, lezzetten ödün vermeden diyetinize daha fazla sebze almanızı kolaylaştırır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti