Reklam
  • Reklam
Yayla Gölü turizme kazandırılacak

Yayla Gölü turizme kazandırılacak

Denizli'nin Buldan ilçesindeki Süleymanlı Yayla Gölü'nün milli park olarak turizme kazandırılması için çalışma başlatıldı.

20 Temmuz 2019 - 17:38

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, gazetecilere yaptığı açıklamada, havaların ısınmasıyla birlikte, yayla turizmcilerinin ve piknikçilerin akınına uğrayan Süleymanlı Yayla Gölü'nde önlemleri artırdıklarını, çevre temizliği için üç personel görevlendirdiklerini bildirdi.

Burada görev yapacak belediye personelinin, çevre temizliğinin yanı sıra piknik yapan vatandaşları yangın tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olma konusunda uyaracağını ifade eden Şevik, şunları söyledi:

"Geçtiğimiz hafta içerisinde balık ölümleriyle gündeme gelen Buldan Süleymanlı Yayla Gölü'nde denetimler artırıldı. Balık ölümleriyle ilgili Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Tarım ve Orman il ve ilçe Müdürlüğü gerekli çalışmaları başlattı. Biyologlar tarafından gölden su örneklerinin alındı, balık ölümlerinin nedeni araştırılıyor. Ancak, balık ölümleri Yayla Gölü'ne mahsus değil, yağışların az olması ve hava sıcaklıklarının artması nedeniyle Türkiye genelinde birçok gölette yaşanan bir talihsizlik."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti