Reklam
  • Reklam
YAŞAR OKUYAN’ DAN BOMBA AÇIKLAMALAR..

YAŞAR OKUYAN' DAN BOMBA AÇIKLAMALAR..

Kanal İzmir TV ve İzmir Haber Merkezi ortak canlı yayınında Rıdvan Akgün’ün Politik Gündem konuğu Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan Türkiye’ nin gündemini değerlendirdi.

11 Mart 2019 - 17:52

Halkın nabzını yerel seçim öncesinde durumunu değerlendiren Okuyan şu açıklamalarda bulundu:

“Seçimlere tam 20 gün var. Mitingler başladı ama halkın büyük kısmında derin sessizlik var. İnsanların büyük kısmı dadı kaçmış halde bakıyorlar. En büyük etken ekonomik sıkıntı. Aslında bu seçimin kampanyasını ‘sayın cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ iki şapkası var bu iki şapkayı seçim sürecinde çok içice kullanıyor buda çok hoş bir durum değil. Konuştuğu zaman cumhurbaşkanı, ona bir şey söylenince ağzına gelen herşeyi söylüyor buda vatandaş üzerinde olumsuz gerilime yol açıyor. AKP genel başkanı işin başlangıcında, 31 mart seçimlerini beka seçimine soktu. Şu anda Devlet Bahçeli ile AKP genel başkanının bu tür söylemlerden biran önce çıkması lazım beka Türkiye’nin bekasıysa burda önemli olan Türkiye’yi bir araya getirmek. Tam tersine milletin yarısını terörist ilan ediyorsun. Sen şimdi cumhur ittifakına oy vermeyen bütün seçmeni fetöcü, Pkk’lı kandilden emir alan Türkiye, bayrak, ezan düşmanı diyerek bu söylemlerde geldiğiniz için insanlar şu anda yerel seçimin ötesinde AKP genel başkanının söylemiyle bir başka yerel taşlar. En son yapılan araştırmada sormuşlar beka tehditine inanıyor musunuz? %5.4  Türkiye’nin  beka tartısmasının doğru olduğunu inanıyor. Zaten burdan iflas edildi sayın AKP genel başkanının sürekli suçlama saldırganlık içinde olması her önüne gelene hakaretler yağdırması kaybettiğinin telaşıdır.” Dedi.

“SEÇİME GİDİYORUZ, KAVGAYA DEĞİL..”

Sözlerine şu şekilde devam eden Yaşar Okuyan:

“CHP’de gerginlik yok, Saadet Partisinde yok, iyi parti ve vatan partisinde yok. Kimse iktidara saldırganlık içinde değil siz beka beka diyip gerginliği ve ikileleşmeyi ortaya koydugunuz vakit bu seçimler iki sonuç verir. Bir Erdoğan ve Bahçeli’nin kendi bekalarının sonuçlarını, iki bu yerel seçimlerde dibe vuracağı için halk desteğinden yoksun bir halde gücünü eskisi gibi kullanamayacak olmasını. Bayraklı Seçim ofisine Menemen Serdar Aksoy’un eşine saldırdılar, CHP kadın kolları ile beraber eve giderlerken arabanın önü kesiliyor, küfür ediyorlar, camı kırıyorlar, kadınlar aşağı iniyor. Bu sefer kadınları darp ediyorlar. Bu öfke korku neden her tarafta buna benzer şeyler var. Saadet partisini güneydoğuda taşlıyorlar. Bütün bunları yan yana koyuyoruz seçimeme mi gidiyoruz harbe mi? Meral Akşener’e tehditler geliyor, senin kaçacak yerinde yok diyorlar bu ne demektir ya? Seçime gidiyoruz biz kavgaya değil bunu yapan iktidar. AKP genel başkanı meclise grubu olan 5 milyon seçmenden oy almış olan Meral Akşener’i tehdit ediyor, senin dokunulmazlığın da kaçaçak yerinde yok diyor senin gibi konusanlar içerde gün sayıyor.. Meral Akşener cok nazik cevap verdi. Biz seçime gidiyoruz kavgaya değil.. “ sözlerini ifade etti.

Birlikte ittifaka gidilme söylemleri hakkında da açıklama yapan Okuyan şunları ekledi:

“Tayyıp Erdoğan’ın ve AKP yönetiminin yeni palavlaları, yalanları yalan söylüyorlar Dolmabahçe’deki mutakabat ne? HDP terör örgütü diyorsunuz o zaman şu soruların cevabını verecek sen devletin başındasın hdp terör örgütünün milletvekilleriyle beraber oturdunuz birlikte mutakabat yaptınız siz gözümüzün önünde iyice sıkıştığınız için elinizde dini kullanmak ve hdp ile chp iyi parti saadet partisini bir çuvala koyup ittifak yapıyor diyor ittifak falan yapmıyor sandıkta demokrasiye sahip çıkmak için halk  yapıyor.

Sayın Tunç Soyer’le sayın Nihat Zeybekci arasında 31 mart akşamı sandıklar açıldıgında Tunç Soyer’in rakibi olan Nihat Zeybekcı asgari % 35 puan önünde olacak avrasya Tunç Soyer’e 68.8 veriyor Nihat Zeybekcı’ye 30. 1 veriyor dolayısıyla İzmir’de chp seçmeni iyi parti seçmeni kim ne kışkırtmayı yaparsa yapsın demokrasıye sahip çıkan herkes en cokta Tayyıp Erdoğan’ın son gunlerde bu saldırgan tutumu karsısında ciddi manada chp’ye sahip çıkar.” dedi

Tunç soyerin tarımsal kalkınma projeleri hakkında da sözlerine ilave ederek şunları söyledi:

“Ödemiş’teki toplantıyı baştan sona izledim Tunç beyin ortaya koydugu proje gercekten hayranlık duyulacak proje Aziz Kocaoğlu’nu insanlar kırsal kesimde inanılmaz saygı ve sevgiyle anıyorlar sayın Zeybekcı’de tarımla ilgili açıklamaları oldu kamu gücünü kullanarak yaptı. Tunç Soyer’in söylediği kooperatıfcılık meselesi işin candamarı Tunç beyin büyük hedefleri var.” Diyerek sözlerini dile getirdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti