Reklam
  • Reklam
YAŞAR OKUYAN: “CHP, CHP’YE KARŞI KAZANACAK!”

YAŞAR OKUYAN: “CHP, CHP’YE KARŞI KAZANACAK!”

Kanal İzmir TV ve İzmir Haber Merkezi ortak canlı yayınında Rıdvan Akgün’ün Politik Gündem konuğu Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan yerel seçim öncesi ve Yeni Zelanda'daki katliam hakkında konuştu.

19 Mart 2019 - 12:52

Konuşmasına Yeni Zelanda'da yapılan saldırıyla başlayan Yaşar Okuyan; "Yeni Zelanda da cami saldırısında ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Bir ruh hastası gelip her yeri tarıyor. Vicdan falan sıfır. Bu tabi zaman zaman oluyor. Büyük ölçüde batı dünyası yer alıyor. Zaman zaman Amerika'da da İslam düşmanlığını görüyoruz. Özellikle de İŞİD gibi gerçek müslümanlıkla işi olmayan, çoğunlukla Amerika'nın başından çıkan bu örgütlerin en büyük zararını Müslüman ülkeler görüyor." diye konuştu.

Terör eylemlerinin Batı'ya kötü etki yarattığını düşünen Okuyan şunları söyledi: "Terör eylemleri ister istemez batı dünyasında etki yapıyor. Bu da tehlikeli bir şey. Dini kullanmak bir ülkenin yararına olacak bir şey değildir. Bizim coğrafyamız dünya üzerinde çok önemli bir yere sahiptir. Dünyanın tam ortasındayız. Bu kadar önemli bir coğrafyadan sizi söküp atmak içinde her şeyi yapacaklardır."

İbadet yapılan yerlerin en kutsal yer olduğunu ifade eden Okuyan sözlerine şu şekilde devam etti: "İbadet yapılan yerler hangi din olursa olsun en kutsal yerlerdir. Oradakiler en masum insanlardır. Bu katliama Amerika'nın verdiği cevap çok cılız. Bu gerçek ister istemez farklı dinleri karşı karşıya getiriyor. Bunun karşısında yönetimin çok sert tepki vermesi gerekiyor. Tepki vermemeleri de beraberinde batı düşmanlığı getiriyor. Bu da çok tehlikeli bir şey. Bizim bu konularda çok temkinli olmamız lazım. Sayın AK Parti Genel Başkanı'nın bu katliamın videosunu ekranlara getirmesi hiç doğru bir iş değildir."

Aynı zamanda İttifak'ın çok güzel geçtiğini ifade eden Okuyan sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Ben geçen hafta İzmir dışındaydım 1 hafta içerisinde Ankara'da çalışmalara iştirak ettim. Eskişehir, Balıkesir'deydim ve muhteşem bir kalabalık vardı.  İttifak çok iyi gidiyor. Bazı illerde ve ilçelerde partiler kendi içlerinde bile reaksiyon yaşayabiliyorlar. Meral Akşener'le Kemal Kılıçdaroğlu'nun 6 ay önceki diyalogları iyi tuttu. CHP' nin kendi adayı CHP 'yi eleştiriyor. Şuanda CHP, CHP'ye karşı kazanacak. "

Zeybekçi'yle Tunç Soyer arasındaki farkı Okuyan şöyle ifade etti: "İzmir'de Recep Tayyip Erdoğan'ın mitingine 120 bin kişi katıldı. Onlar için çok önemli bu rakam tabi. Çünkü onların söylemlerinde göre 'gavur İzmir'de 120 bin kişi sayısı çok önemli. Buradan devlet bahçeliye söylüyorum; sen Tayyip bey'in gözünde çantada kekliksin. 31 mart akşamı Bahçeli'nin yüzünü görmek isterim. Zeybekçi'yle Tunç Soyer'in arasındaki fark en az 25 puan olacak. Onun için boşuna uğraşmasınlar. Hiç kimse hiçbir ili çantada keklik olarak görme hakkına sahip değildir. "

CHP'nin CHP'ye kırgınlığının olduğunu söyleyen Okuyan: "CHP'nin CHP örgütüne kırgınlıkları var. Bizi neden savunmadınız diye. İstifalarının nedeni o. Sen cumhurbaşkanı olarak madem teröristler var CHP'de iyi parti'de o zaman bunların terörle alakası varsa neden onları yakalamıyorsun? AK Parti genel başkanı sen kimsin ya? Madem Meral Akşener'i bu kadar tehdit ediyorsun. At içeriye. Tıkda hayatının en büyük finalini gör. Şimdi aynısını Mansur Yavaş'a yapıyor. Ne yaparlarsa yapsınlar Ankara'yı Mansur Yavaş en az 10 puan farkla alacak. İzmir'de en az 25 puanla CHP alacak. İstanbul başa baş gidiyor. İzmir ve Ankara için iddia koyuyorum. Birilerini bir yerlerde görmeden ölmeye niyetim yok. CHP ile ilgili alanda sayıyorum. Gördüğün gözlemlediğim artılar eksilerle ilgili her şeyi not ediyorum. Seçimlerden sonra genel başkana rapor olarak arz edeceğim. " diye konuştu.

Okuyan sözlerini şu sözlerle sürdürdü: "CHP'nin kurultay kararını bilemem ama CHP sık sık kurultay yapan bir parti. Seçimin sonuçlarının Kemal Kılıçdaroğlu'na daha teşkil edeceğini düşünüyorum. Bu seçimleri genelde CHP ve iyi parti kazanacak. Bu seçimin sonunda cumhurbaşkanı o akşam şöyle bir balkon konuşması yapacak. Diyecek ki; milletin kararına saygı duyuyoruz. Biz milletin verdiği mesajı algıladık. Halkın bu ikazını dikkate alarak herkesle birlikte Türkiye'yi idare etmek amacıyla çalışma başlatacağız." Ben bunu umut ediyorum. En azından bunu yapmalı. Ve seçimler sırasında açtığı davaları geri çekmeli."

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı