Reklam
  • Reklam
VATANDAŞTAN İNCE’YE TEPKİ!

VATANDAŞTAN İNCE'YE TEPKİ!

ABD, Papaz Brunson konusunda Türkiye’ye tehditler savururken CHP’li yönetici ve politikacılar, Amerika’nın yanında saf tuttu

28 Temmuz 2018 - 09:30

Türkiye'de casusluk yaptığı gerekçesiyle tutuklu yargılanan papaz Andrew Brunson için ABD, Türkiye'yi küstah bir şekilde tehdit edip, çeşitli yaptırımlar uygulayacağı şantajında bulunurken CHP'li yönetici ve politikacıların tavrı şaşırttı. Birçok CHP'li yönetici ve politikacının ABD'nin küstah tehdit ve şantajlarına karşı tek bir söz söylemezken, Türkiye Cumhuriyeti'ni eleştirmesi tepki topladı. 24 Haziran seçimleri öncesi Cumhurbaşkanı adayıyken kendisini Amerikalıların aradığını ve "Türkiye Fetullah Gülen'i usulüne uygun istemedi" dediğini söyleyen Muharrem İnce de Amerika'nın yanında saf tutanlar arasında ilk sıralarda yer aldı.

AMERİKA'YA TEK BİR SÖZ BİLE YOK

ABD 'nin çirkin tavrına bir söz söylemeyen İnce, "Artık dünyada yargımızın kurumsallığına ve bağımsızlığına inanan kalmadı" dedi ve Türkiye'yi kötüledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak da İnce gibi Türkiye'yi kötüledi, ABD'ye tepki gösteremedi. CHP Genel Sekreteri Mehmet Akif Hamzaçebi ise, "ABD Başkan Yardımcısı Pence, Brunson serbest bırakılmazsa Türkiye'ye çok ağır ekonomik yaptırımlar uygulayacaklarını söyledi.

Bağımsız yargı(!)yı göreceğiz" dedi. Öte yandan CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, dün yaptığı açıklamada kurultay için imza sayısının 556'a ulaştığını söyledi. Tüzün, "Kurultay için tarafımıza toplam 559 ıslak imza ulaştı. 69 imzaya ise pazartesi ulaşacak. 628 yeterli sayı elimizde" dedi.

VATANDAŞTAN İNCE'YE TEPKİ

Muharrem İnce'nin sosyal medyada sözde din adamı Andrew Brunson konusunda ABD'nin küstah tehditlerine tepki göstermeyip Türkiye'yi eleştirdiği twitter paylaşımlarına yorum yapan vatandaşlar tepkilerini dile getirdi.

İşte İnce'ye gösterilen tepkilerden bazıları:

En azından ABD'ye karşı devletinin yanında olabilsen... Ama nerde o günler.. Sizin muhalefet anlayışınız Erdoğan düşmanlığı olmuş sadece.

Sen var ya CHP'ye genel başkan bile olsan vallahi de billahi de yine bu ülkeye yönetici olamazsın.

Çünkü sen yerli ve milli değilsin...

Amerikalılar mı aradı yine seni gardaşım?

Kılıçdaroğlu'ndan açıklama geldi

Amerika'nın Türkiye'yi tehdit etmesi konusunda CHP'lilerin sessiz kalmasına tepkiler artınca Genel Başkan Kılıçdaroğlu'ndan açıklama geldi. Kılıçdaroğlu, "ABD Başkanı Trump ve ekibinin ülkemize yönelik tehdit içeren sosyal medya mesajları, müttefiklik hukukuna aykırıdır. Milli Kurtuluş Savaşı sonunda bağımsızlığını kazanmış bir ülkenin vatandaşları için bu mesajlar asla kabul edilemez" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti