Reklam
  • Reklam
VATANDAŞ, AKŞENER’E ELEKTRİK FATURASINI GÖSTEREREK İSYAN ETTİ

VATANDAŞ, AKŞENER’E ELEKTRİK FATURASINI GÖSTEREREK İSYAN ETTİ

Esnaf gezilerine Sinop’ta devam eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e emekli olduğunu söyleyen bir vatandaş gelen elektrik faturasındaki KDV fiyatını göstererek, "Bu neyin nesi? Bu kadar soyuma olur mu bu milleti?" diyerek isyan etti. Faturayı gören Akşener ise şaşkınlığını gizleyemedi.

26 Ağustos 2021 - 14:37

“Memleket Gezileri” kapsamında yurdun dört bir yanını gezen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in esnaf gezilerindeki yeni durağı Sinop oldu.

Sinop'un Durağan ilçesinde yoğun ilgi gören Akşener burada esnafları ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

“BU KADAR SOYUMA OLUR MU BU MİLLETİ?”

Emekli olduğunu söyleyen bir vatandaş Akşener’e gelen elektrik faturasındaki KDV fiyatını göstererek isyan etti, 170 lira elektrik parasının  KDV’sinin 145 lira olduğunu söyleyen vatandaş, “Bu neyin nesi? Bu kadar soyuma olur mu bu milleti?” diyerek isyan etti.

Faturayı görünce ‘Vay be!’ diyerek şaşkınlığını gizleyemeyen Akşener, vatandaşa ne kadar emekli maaşı aldığını ve geçinip geçinmediğini sordu.

Vatandaş ise, “3,5 bin lira emekli maaşı alıyorum. Bir ailem var başka kimsem yok yanımda. Çocuklarım asgari ücretle çalışıyor İstanbul’da. Onlara da yardım ediyorum. 100 bin lira bankaya borcum var” dedi.

MALİYETLER ÇOK YÜKSEK, BUNUN ÖNÜNE GEÇİLMESİ LAZIM

Beyaz eşya dükkanı işleten bir esnaf sıkıntılarını Akşener’e şu sözlerle aktardı:

* Habire zam geliyor. Maliyetler yüksek bunun önüne geçilmesi lazım. Örneğin bir suntanın tabakası 150 liraydı, şu anda 450 lira.

* Bunlara bir çözüm bulunması lazım yoksa bu gidişle alım gücü düştüğü için gelecek yıllarda esnaf için de alıcı için de  sıkıntı olur.

* 20 yıldır beyaz eşya satışı yaptığın söyleyen başka bir esnaf ise kredi ve mal borcu olduğunu belirterek satışların durgun olmasından ve gün içinde hiç siftah yapamadığından yakındı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti