Reklam
  • Reklam
Ulupınar: Seçime beş kala İzmir’de birinci parti oluruz

Ulupınar: Seçime beş kala İzmir'de birinci parti oluruz

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, en büyük hedeflerinin Cumhurbaşkanlığı seçimi olduğunu belirterek sözlerine devam etti..

29 Mart 2018 - 13:10

 İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i de cumhurbaşkanı yapmak istediklerini söyledi. Ulupınar, "İzmir'de İYİ Parti'nin şu an oyu yüzde 22'dir. Biz burada yaşadığımız için İYİ Parti'nin 2-3 ay sonra nerede olacağını biliyoruz. Seçime beş kala İYİ Parti İzmir'de birinci olur" dedi.

İYİ Parti İzmir il ve ilçe teşkilatları, 1 Nisan'da Ankara'da yapılacak kurultaya hazırlanıyor. İzmir'den, 104 arabayla başkente gidecek olan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, çok kalabalık bir kongre olacağını öne sürdü.

Yaptıkları anketlerin sonuçlarına dair ipuçları da veren Ulupınar, "İzmir’de İYİ Parti’nin şu an oyu yüzde 22’dir. Biz burada yaşadığımız için İYİ Parti’nin 2- 3 ay sonra nerede olacağını biliyoruz. Seçime beş kala İYİ Parti İzmir’de birinci olur. Bunu ben söylüyorum ama genel başkan da biliyor. Genel Başkanımız, 'Biz Türkiye'nin önünü tıkayan bir parti olmayız' demek istiyor. Dikkat edilirse, 'Biz çoğu yerde ittifak yapmayacağız' derken hiçbir zaman 'biz ittifaka kapalıyız' demedi. Önemli olan 2019 seçimleriyse herkesin üstüne düşeni yapması gerekiyor. Akıl dağıtılırken biz sıradan çıkmadık. Türkiye’nin önünün açılması için ne gerekiyorsa yaparız" diye konuştu.

Siyasi partilerin hiç kimsenin siyasi geleceği için kurulmadığını söyleyen Başkan Ulupınar, partilerin sadece ve sadece Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği ve insanların geleceği için kurulduğunun altını çizdi.

Ulupınar, 2019 seçimlerinde bütün siyasi partilerin egolarını bir kenara bırakmalarını gerektiğini belirterek, kendileri için en önemli seçimin Cumhurbaşkanlığı seçimi olduğunu vurguladı ve "Meral Akşener’i cumhurbaşkanı yapmak istiyoruz. Ama bu bir paket program. Parlamentoda zayıf bir cumhurbaşkanını beklediğimiz gibi bir sisteme oturtmakta zorlanırız. Cumhurbaşkanı olur olmaz, iktidar olur olmaz tekrar parlamenter sisteme döneceğiz diyoruz. Hem parlamentoda güçlü olmalıyız hem de cumhurbaşkanının Meral Akşener olması lazım" diye konuştu. Yerel seçimlerden de güçlü çıkmak zorunda olduklarını ifade eden Ulupınar, "Biz yerel seçimde iddiayla söylüyorum birinci parti oluruz" dedi. (DHA)

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti