Reklam
  • Reklam
Ulaştırma Bakanı Arslan, Avrasya Tüneli için uygulanan KDV’nin...

Ulaştırma Bakanı Arslan, Avrasya Tüneli için uygulanan KDV'nin yüzde 18'den yüzde 8'e düştüğünü açıkladı

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, yaptığı açıklamada Avrasya Tüneli geçişlerinde uygulanan KDV'nin yüzde 18'den yüzde 8'e düşürüldüğünü söyledi. Bu düzenlemeyle geçiş ücreti küçük araçlar için 19.20 TL olacak.

01 Şubat 2018 - 15:54

Ulaştırma Bakanı Arslan, "Avrasya'da farklı olarak 1 Şubat itibari ile uyguluyoruz. Kurlardaki fazla oynamadan kaynaklı olarak fazla çıktı. Dün akşam hesabını yaptık. Bugün bir Bakanlar Kurulu çıkarılması yönünden çalışma başlattık. Biz yarın gece itibari ile Avrasya Tüneli geçişlerindeki yüzde 18 KDV'yi yüzde 8'e düşürmüş olacağız. KDV kısmı zaten devlete gidiyor. Böylece 21 lira ücret 19 lira 20 kuruşa inmiş olacak. Minibüsler için ise 31,50 olan ücret 28,80 kuruş olarak uygulanacak." dedi.

Avrasya Tüneli İşletme İnşaat ve Yatırım AŞ (ATAŞ) tarafından işletilen Avrasya Tüneli’nin internet sitesinde yer alan duyuruda, tünelden geçiş ücretlerinin 1 Şubat’tan geçerli olmak üzere yeniden düzenlendiği belirtilmişti. Duyuruda, saat 00.00 itibarıyla geçerli olmak üzere Avrasya Tüneli tek yön geçiş ücretlerinin otomobiller için 21 lira, minibüsler için ise 31,50 lira olarak belirlendiği kaydedilmişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti