Reklam
  • Reklam
UĞUR DÜNDAR’DAN DİYANET’E SERT TEPKİ

UĞUR DÜNDAR’DAN DİYANET’E SERT TEPKİ

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 11 yıldır olduğu gibi bu yıl da Zafer Haftasında cuma gününe denk gelen hutbesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını anmamasına dikkat çeken Uğur Dündar, “Maalesef 11 yıldır Diyanet İşleri Başkanlığı, bizim şu anda hür nefes almamızı, bağımsız devlet oluşumuzu, denizlerimizi, topraklarımızı, neyimiz varsa, varoluşumuzu ve nefes alışımızı bile borçlu olduğumuz 30 Ağustos zaferini, büyük önder Atatürk ve silah arkadaşlarına teşekkür ederek anmıyorlar.

31 Ağustos 2021 - 10:14

 Uğur Dündar, Bozcaada'dan canlı yayınlanan Demokrasi Arenası programında halkla buluştu. Tele 1'de yayımlanan Demokrasi Arenası'nın konukları CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Engin Özkoç ve Özgür Özel oldu.

DÜNDAR’DAN DİYANET’E SERT TEPKİ

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 11 yıldır olduğu gibi bu yıl da Zafer Haftasında cuma gününe denk gelen hutbesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını anmamasına dikkat çeken Uğur Dündar, “Maalesef 11 yıldır Diyanet İşleri Başkanlığı, bizim şu anda hür nefes almamızı, bağımsız devlet oluşumuzu, denizlerimizi, topraklarımızı, neyimiz varsa, varoluşumuzu ve nefes alışımızı bile borçlu olduğumuz 30 Ağustos zaferini, büyük önder Atatürk ve silah arkadaşlarına teşekkür ederek anmıyorlar. Bu, bizi çok yaralıyor. Bütün toplumu çok yaralıyor” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı'nın paylaştığı Atatürk resminin kesildiği 30 Ağustos paylaşımına tepki gösteren Engin Özkoç ise, “Önce AKP genel başkanına buradan seslenmek isterim. Başkomutanlık miras yoluyla olmuyor. Başkomutanlık, cephede savaşarak oluyor. Onun için Mustafa Kemal Atatürk'ü resimlerden kaldırmak mümkündür ama Türk milletinin yüreğinden silmek asla mümkün olmayacaktır” dedi.

“ALİ ERBAŞ ALLAH’TAN KORK”

Engin Altay ise, “Türkiye'de Allah'tan kork denilecek son kişi Diyanet İşleri Başkanıdır aslında. Ama ben buradan söylüyorum. Ali Erbaş, Allah'tan kork. Buna verilecek tek cevap budur. Erdoğan her vesileyle her gün 16 defa televizyona çıktığında yerlilik ve millilik edebiyatı yapar” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ankara'daki organize suç örgütüne yönelik iddialara ilişkin açıklama
Ankara'daki organize suç örgütüne yönelik iddialara ilişkin...
Avdagiç'ten
Avdagiç'ten "enflasyon hedefi" açıklaması