Reklam
  • Reklam
Tütün ile lavman yaptılar! İşte tarihin en korkunç 7 tedavi...

Tütün ile lavman yaptılar! İşte tarihin en korkunç 7 tedavi yöntemi

Pek çok tıbbi yöntem deneme yanılma yöntemi ile gelişti. Ama eski çağlarda bazı tedavi yöntemleri var ki hastalar bu tedavilerin üzerlerinde denenmesini nasıl kabul etmiş, anlamak güç.

17 Aralık 2019 - 11:16

Tütün ile lavman tedavisi Avrupalılar, Amerikan yerlilerinden öğrendikleri bir yöntem ile sindirim ve karın ağrılarını tedavi etmek için tütün kullanıyorlardı. Tütünün içinde nikotin olduğunun ortaya çıkmasıyla yöntem popüleritesini kaybetti.

Kan akıtma tedavisi Kolun ya da bacağın kesilerek 'kirli kanın' akıtılmasına dayanan bu yöntem, 19. yüzyıla kadar sıklıkla başvurulan bir tedaviydi. Özellikle eski Hint ve Arap kaynaklarında bu yöntemin sıklıkla kullanıldığı yazmaktadır.

Baş ağrısı tedavisi Eski çağlarda şifacılar baş ağrısının beynin kafatası içinde sıkışmasından kaynaklandığını düşünürlerdi. Düşünce böyle olunca tedavisi de kafatasını oymak oluyordu.

Antibiyotik olarak zehirli bitkilerin yenilmesi Antibiyotikler henüz doktorların ilk tedavi yöntemi olmadan önce insanlar, hastalıklara karşı direnç sağlamak için yılan zehri ya da zehirli bitkileri kullanırlardı.

Kronik hastalıkların egzersiz ve suyla tedavi edilmesi Tıbbın henüz özel karışımlardan ibaret olduğu dönemlerde diyabet hastalığı egzersizlerle ve bitkisel karışımlarla tedavi edilmeye çalışılırdı. Epilepsinin ise bir Tanrı cezası olduğu fikri hakimdi.

Kadınların oturarak doğum yapması Her ne kadar Hint doktorlar, hatta Afrikalı kabile şifacıları doğum hadisesi konusunda oldukça bilgili olsalar da Orta Çağ'da kilisenin sözü geçerdi ve kilise, yanlış doğum tekniklerini önererek pek çok kadının doğum sırasında hayatını kaybetmesine neden oldu.

Diş çürüğü tedavisi 1-2. yüzyılda yaşamış olan İbn-i Sina, içinde keçi yağı, soğan ve banotu bulunan bir karışım tarifini kaynatıp içilmesinin diş çürüğü tedavisinde kullanılmasını uygun görmüştür.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti