Reklam
  • Reklam
TÜRKİYE ŞEHİTLERİ İLE YÜRÜYOR !!

TÜRKİYE ŞEHİTLERİ İLE YÜRÜYOR !!

Sarıkamış Harekatı’nın 104. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Türkiye Şehitleri ile Yürüyor” adlı yürüyüş, Türkiye’nin dört bir tarafından gelen yaklaşık 40 bin kişinin katılımıyla gerçekleşti.

07 Ocak 2019 - 09:12

Enver Paşa komutasında 104 yıl önce düzenlenen Sarıkamış Harekatı'nda Allahuekber Dağları'nda soğuktan donarak şehit düşen 90 bin Mehmetçik, 'Türkiye Şehitleri ile Yürüyor' sloganıyla düzenlenen yürüyüşle anıldı. Türkiye'nin dört bir tarafından gelen her yaştan yaklaşık 40 bin kişi, şehit düşen Mehmetçikleri anmak için Sarıkamış'ın Kızılçubuk zirvesinde buluştu. 'Asımın Nesli Asrın Yürüyüşünde' temasıyla düzenlenen yürüyüşe İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Bilim ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bölge valileri, milletvekilleri, il ve ilçe belediye başkanları, bölge komutanları, askerler, izciler, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Katılımcılara sıcak çorba ikram edildi, Türk bayrağı dağıtıldı ve şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu.

TÜRKİYE UNUTMADI

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 81 ilde eş zamanlı düzenlediği "Sarıkamış Türkiye Şehitleri ile Yürüyor" etkinliklerine katılım yoğun oldu. İzmir Güzelbahçe'de gaziler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş Atatürk Mahallesi'nde bulunan Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. 7'den 70'e vatandaşların iştirak ettiği yürüyüşte 103 metre uzunluğunda Türk bayrağı taşındı. Yalı Mahallesi'ndeki Şehitler Anıtı'na kadar yürüyen vatandaşlar anıta karanfil bıraktı. Uşak'ta da 15 Temmuz Şehitler Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanan vatandaşlar, Türk bayrakları ile Şekerevleri Şehitliği'ne kadar yürüdü. Denizli'de ise 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda toplanıldı ve Denizli Valiliği'ne kadar yüründü. Yürüyüş sırasında öğrenciler, 50 metrelik Türk bayrağı açtı. Aydın'da, Mimar Sinan Spor Salonu önünde toplanan vatandaşlar, Türk bayrakları eşliğinde Kemer Mezarlığı Şehitliği'ne yürüdü. Yürüyüşte Efe kıyafetleri giyen öğrenciler de yer aldı. İstiklal Marşı okundu, şehitler için dua okundu, şehit mezarlarına karanfil bırakıldı. Manisa'da ise 19 Mayıs Stadyumu önünde Şehzadeler Mehter Takımı eşliğinde başlayan yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu. Yürüyüşe katılan öğrenciler 104 metre uzunluğundaki Türk bayrağını yaklaşık 2 kilometre taşıdı.

 

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti