Reklam
  • Reklam
Türkiye’nin Rusya ile mutabakatının ardından Trump’tan dikkat...

Türkiye'nin Rusya ile mutabakatının ardından Trump'tan dikkat çeken paylaşım: Güvenli Bölge oluşturuldu

ABD Başkanı Trump,Türkiye ve Rusya arasında imzalanan Soçi Mutabakatı sonrası yeni bir paylaşımda bulundu. Trump, "Türkiye-Suriye sınırında büyük başarı. Güvenli Bölge oluşturuldu" dedi.

23 Ekim 2019 - 17:11

Türkiye'nin Rusya ile imzaladığı Soçi mutabakatının ardından ABD Başkanı Donald Trump'tan yeni bir Türkiye tweeti geldi. Trump, Türkiye- Suriye sınırında yaşananları 'başarı' olarak tanımlarken Güvenli Bölge'nin oluşturulduğunu söyledi. ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye ile Suriye sınırında büyük başarı kaydedildiğini ve güvenli bölgenin oluşturulduğunu bildirdi. Trump, Twiteer hesabından yaptığı paylaşımda, "Türkiye-Suriye sınırında büyük başarı. Güvenli bölge yaratıldı. Ateşkes sürdü ve muharebe görevleri sona erdi." ifadesini kullandı. Donald Trump, paylaşımında "Kürtlerin ABD'lilerle çok iyi çalıştığını ve güvende olduklarını, DEAŞ mahkumlarının da emniyete alındığını" belirterek, konuyla ilgili yerel saatle 11.00'de Beyaz Saray'da açıklama yapacağını kaydetti.

NE OLMUŞTU?

Türkiye, Suriye'nin kuzeyinde oluşturulmak istenen terör koridorunu temizlemek maksadıyla Barış Pınarı Harekatı'nı başlatmış, harekatın 9'uncu ABD heyetiyle yapılan görüşme sonucu harekata 120 saatlik ara verilmişti. 120 saatlik ara esnasında terör örgütü PKK/ YPG, ABD'nin taahhüt ettiği Güvenli Bölge'den çekilmişti. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Soçi'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i ziyaret ederek Soçi mutabakatını imzalamıştı. Mutabakatta Rus ordusunun Güvenli Bölge'de aktif rol alması kararlaştırılmıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti